Sveže

FOTO: Nafta 1903 nadigrala Fužinar, kar pomeni ustalitev na tretjem mestu

Lendavska Nafta 1903 je v 24. krogu druge državne lige na nogometni zelenici pod lendavskimi griči gostila ekipo iz Raven na Koroškem, Fužinar. Včerajšnje srečanje ekip je hkrati bilo tudi otvoritveno, vsi zadetki pa so padli v drugem polčasu.
Nogometaši Nafte so se v petkovem večeru razveselili šeste zaporedne zmage na domači zelenici, na kateri so točko nazadnje oddali sredi oktobra, ko so v Prekmurju gostovali Novomeščani. Lendavsko trdnjavo so v 24. krogu neuspešno osvajali tudi Ravenčani, ki so se domov vrnili s štirimi prejetimi zadetki. Po prvem polčasu ni kazalo, da bodo gledalci videli kar pet golov, prvega so dočakali v 49. minuti. Vedran Vinko je pričel akcijo na levi strani igrišča, po povratni podaji Daniela Németha pa je iz osrčja kazenskega prostora zadel Dominik Drk.

Fužinar je izenačil v 63. minuti, ko je po prostem strelu Marca Ferukoskega z glavo zadel Mateo Branilović. Gostitelji so bili podjetnejši v zadnji četrtini dvoboja, ko so zadeli kar trikrat. V 72. minuti sta po desni kombinirala oba Németha, po prodoru Daniela je žoga končala pri Eriku, ki je zatresel nebranjeno mrežo. V koroškem drugoligašu so zahtevali prekršek nad vratarjem Tilnom Marčićem. Sedem minut pred koncem se je po predložku Erika Németha 14. to sezono veselil Vedran Vinko, ki je z volej udarcem zadel v desni kot Marčiča. Piko na i domači zmagi je v podaljšku postavil rezervist Erik Burai, ki je po podaji Vinka zaključil hiter protinapad modrih.

Nafta 1903 – Fužinar Vzajemci 4:1 (0:0)

Gledalcev: 200, sodniki: Matoša Martin, Švarc Dejan, Čiča Miodrag, delegat: Novarlič Zoran
Strelci: Nafta 1903: Dominik Drk (50.), Erik Németh (72.), Vedran Vinko (83.), Burai Erik Csaba (93.). Fužinar: Mateo Branilović (64.)