Sveže

FOTO: Dan odprtih vrat: Lendavska Dvojezična srednja šola skozi čas

Lendavska Dvojezična srednja šola je tudi včeraj, kot vsako leto, pripravila dan odprtih vrat. Tokrat so celotni popoldan namenili zgodovini lendavske srednje šole, v dopoldanskem času pa so dijaki in osnovnošolci ustvarjali v različnih delavnicah in prisostvovali številnim zanimivim predavanjem. Pozni popoldanski del je bil namenjen svečanosti v Gledališki in koncertni dvorani ter v preddverju dvorane.
DSŠ Lendava že vrsto let v zadnjih decembrskih dneh organizira teden dejavnosti in v tem sklopu Dan odprtih vrat. “V teh dnevih želimo dijakom ponuditi drugačne oblike učenja in tudi promovirati šolo. Tema letošnjega tedna dejavnosti je Naša šola skozi čas. Na to temo pripravljamo razstavo fotografij, slik, dokumentov in učnih pripomočkov, ki si jo lahko ogledate v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.”

Preteklost pušča sledi in daje pečat prihodnjim generacijam. “Smo v koraku s časom, vendar skrbimo tudi za ohranjanje tradicionalnih vrednot in poskušamo naše dijake poleg sodobnih veščin naučiti, da bodo odgovorni in čustveno inteligentni posamezniki. Negujemo tudi dvojezičnost, multikulturnost in dijake spodbujamo, da po končanem srednješolskem izobraževanju ostanejo v domačem okolju oziroma se po končanem študiju vrnejo v domače okoljes” so zapisali.