Sveže

Lendavčani še bližje eliti

Lendavska Nafta 1903 se je včerajšnji popoldan v gosteh pomerila proti ekipi iz Kranja in se pod lendavske griče vrnila z novimi tremi točkami. Kljub temu, da je že vse kazalo, da bo rezultat vnovič izenačen, se je izkazal Stjepan Igrec, se pa tako dobro ni izkazal glavni sodnik, ki je slabih 10 minut pred koncem “spregledal” očitni prekršek v kazenskem prostoru in modro-bele oškodoval za strel iz bele pike.
Nogometaši Nafte 1903 so na včerajšnji prvi tekmi 28. kroga 2. SNL na težkem gostovanju v Kranju z 2:1 ugnali Triglav in dva kroga pred koncem konkurenci pobegnili za pet točk. Drugo Primorje v nedeljo čaka vsaj na papirju lahko delo proti Fužinarju, Goričane, ki se prav tako še borijo za napredovanje, pa čaka bitka za biti ali ne biti v Sežani.

Lendavčani so sicer včerajšnjo zmago dosegli po seriji skromnejših rezultatov, a so na včerajšnjem srečanju prekinili serijo petih dobljenih srečanj Triglava. Modro-beli so tako le še korak do prve državne lige. Kar pa se včerajšnjega srečanja tiče, bi lahko rekli, da so gledalci spremljali dokaj enakovredno igro obeh ekip, katero so si v prvem polčasu nekoliko zasolili kar gostitelji sami.

Prvi zadetek za domače so prispevali kar domači sami, saj je v 10. minuti lastno mrežo po nerodni situaciji zatresel Joshua Oghenrukewe Okpolokpo. Nespremenjena igra je tako trajala vse do 31. minute, ko so domači naposled vendarle izenačili, a bi se temu zadetku dalo brez težav izogniti, če bi nekoliko več od sebe v tistem trenutku dala gostujoča obramba.

V prvem delu drugega polčasa so gledalci gledali raztresen nogomet, nobena od ekip ni pokazala kakšnega presežka, kar pa se je spremenilo v drugem delu, ko sta ekipi vidno krenili v spopad. Precej sporna situacija se je zgodila v 81. minuti, ko bi glavni sodnik lahko dosodil najstrožjo kazen. V kazenski prostor domačih je uspešno prodrl nepokrit Tin Polić, ki je padel zaradi nepravilnega posredovanja Marka Čeha. Delilec pravice je odločil, da je Čeh najprej zadel žogo, s čimer se ni strinjal pomočnik trenerja Nafte 1903 Safet Jahić, zaradi česar je prejel rumeni karton.

Za tem pa veselje domače navijaške ekipe v 88. minuti. Stjepan Oštrek je bil tisti, ki je žogo mojstrsko podal pred Luko Šimunovića, ko se je kar naenkrat iz neposredne bližine pred slednjega prebil Stjepan Igrec in žogo silovito usmeril v mrežo. Sledilo je neumorno veselje Nafte 1903 in tri minute sodniškega podaljška po zaključki rednega dela, kar pa ni spremenilo več ničesar.

Triglav Kranj – Nafta 1903 1:2 (1:1)

Gledalcev 350, sodniki: Šabanagić Denis (glavni sodnik), Kužnik Marjan (1. pomoč), Švarc Dejan (2. pomoč). Delegat: Kranjec Sandi.
Strelci: Triglav: 1:1 Edi Horvat (31.). Nafta 1903: 0:1 Joshua Oghenrukewe Okpolokpo (10., AG), 1:2 Stjepan Igrec (88.).