Sveže

FOTO: Kos Dalmacije na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava

Na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava se je včeraj zvečer odvil nastop klape More Šibenik in Tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer. Vsem prisotnim so nastopajoči pričarali del Dalmacije.
Klapa More iz Šibenika letos praznuje 30 let uspešnega delovanja. Že od ranih devetdesetih let sodelujejo na finalnih večerih dalmatinskih klap v Omišu in na šibeniškem festivalu Dalmatinskih šansonov. Njihovo glasbeno sodelovanje z Nenom Belanom  jim je štiri leta zapored prineslo nagrado za naj šanson na festivalu Dalmatinskih šansonov. Redno sodelujejo tudi na Večerih dalmatinske pisme v Kašteli, zadnji dve leti pa so bili gostje na Festivalu slovenskih klap v Hočah. Klapa More neguje a capella petje, spremljajo pa se tudi s kitaro, bas kitaro, mandolino in mandolo.

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer deluje šesto leto. Kljub njihovi mladosti je za njimi že veliko samostojnih koncertov z gosti, številni nastopi doma in v tujini ter dve regijski tematski tekmovanji. V letošnjem letu so se uvrstili na 39. državni festival tamburašev in mandolinistov, ki je potekalo 11. maja na Ptuju, v mesecu novembru pa bodo zastopali Slovenijo na državnem tamburaškem festivalu Hrvaške v Zagrebu. Sodelujejo s številnimi priznanimi domačimi ter tujimi pevci in glasbeniki. 
Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer vodi Simona Pirc Katalinič, prof. glasbe.

Ponosni so, da so navezali stike s klapo More iz Šibenika, s katero so v treh letih izvedli že 9 skupnih koncertov.