Ostalo

Današnji dan bo moker, pa tudi hladnejši

Upamo da ste včeraj uživali v sončnih žarkih, saj bo današnji dan nekoliko drugačen, predvsem moker, oblačen in hladnejši. Tu pa tam bo sicer posijal kakšen sončni žarek, a bolj izjemoma. Moker bo tudi konec tedna.

Danes ponoči se je postopno oblačilo. Jutranje temperature sicer niso bile nižje od ostalih dni, prav nasprotno, bile so celo nekoliko višje, a bo vse drugače čez dan. Dnevne temperature ne bodo presegle sedemnajstih stopinj Celzija (za primerjavo, včeraj smo jih namerili 22), pa tudi mokro in oblačno bo. Tu in tam je sicer moč pričakovati kakšen sončni žarek, a nič konkretnega.

Krajevne padavine deloma plohe in posamezne nevihte se bodo danes začele pojavljati od severa. Zapihal bo tudi vzhodni do severovzhodni veter.

V sredo bo deloma jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Jutro bo ponekod po kotlinah megleno. V sredo zjutraj bomo sicer namerili nizke temperature, gibale se bodo okoli trojke, čez dan pa bo temperatura enaka današnji. V četrtek bo povečini sončno, predvsem v hribovitem svetu bodo popoldne nastale posamezne plohe. Spet bo topleje. V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in povečini suho.

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in Alpami počasi slabi. Hladna fronta se od severozahoda bliža Alpam. Od zahoda priteka k nam topel in razmeroma suh zrak. V naravnem okolju je še vedno velika nevarnost požarov.

Prazniki?

Praznični dnevi bodo hladni in občasno deževni. V petek in soboto ni predvidene večje količine dežja, je pa ta po trenutnih napovedih predvidena v nedeljo. Kaže, da se bo začelo daljše obdobje nestanovitnega in ne prav toplega vremena.