Ostalo

Bogračfest 2018: Igor Kolenko ni več direktor prireditve

V starem mestnem jedru Lendave, med zgodovinskimi kulisami meščanskih hiš in ob vznožju slikovitih lendavskih vinogradov se bo tudi letošnje leto odvijal tradicionalni Bogračfest. “Ta” je namreč že veliko pred pričetkom poskrbel za zanimivo dogajanje …
Prvi človek lendavskega Bogračfesta, prireditve razvlečene čez staro mestno jedro, kateri vsako leto prisostvuje 100 tekmovalnih ekip in ki privabi več tisoč obiskovalcev, Igor Kolenko, letos, po dvanajstih letih več ne bo direktor omenjene prireditve. Ta je svojo organizacijsko pot, katero je vsako leto opravljal z odliko, začel leta 2005.

Za naš spletni portal je včeraj pozno popoldan informacijo po telefonskem pogovoru tudi potrdil. Kolenko o podrobnostih ni želel govoriti, je pa dejal, da je takšno odločitev sprejel sam in da sedaj daje priložnost drugim. Vzrok takšni odločitvi bi lahko bila tudi preobremenjenost z organizacijskim delom, je nekako bilo moč še razbrati iz telefonskega pogovora.

Kot je Kolenko še dejal, odločitve ni sprejel zaradi kakšnega spora ali česar podobnega … Organizator prireditve je tako kot doslej Turistična zveza Lendava vabi, vendar zdaj v sodelovanju z Zavodom za turizem in razvoj Lendava, kamor se bo tudi stekal denar od prijavnin.