Ostalo

Bliža se Pomurski poletni festival

Letošnji Pomurski poletni festival bo v Veliki Polani letos potekal od 28. julija do 04. avgusta 2018, že 23. leto zapored in bo v 8. dneh združil ljubitelje najrazličnejših glasbenih žanrov, športne in kulinarične navdušence, najmlajše obiskovalce in nasploh vse tiste, ki znajo užiti življenje ter izkoristiti priložnost za nepozabna poletna doživetja.
Najdaljši festival v Pomurju

»Pomurski poletni festival bo potekal od sobote do sobote, celotna programska zasnova pa je tako barvita, da bo gotovo navdih vsem, ki si želijo na kreativen, družaben in sproščen način preživeti delček poletja,« sporočajo organizatorji.

Na oder PPF-ja bodo stopili prvič

Dubioza Kolektiv, kultna balkanska, ska, punk, reagge in rock zasedba je koncertirala na vseh največjih festivalih v Evropi in v anale svojih aktivnosti vpisala tudi nemalo odmevnih turnej po svetu. Prekmurci že četrto leto do skupine gojimo posebne emocije, saj je njen član tudi Jernej Šavel, ki prihaja iz naših krajev. Visoka energija, pronicljiva besedila ter izjemni odrski nastopi so temelj slikovitih koncertov, življenjski nazori, besedila in zgledi pa povezujejo občinstvo po svetu. Tradicionalne glasbene oblike zaznamuje posebna perspektiva, ki se je brusila skozi čas in je nabita z visoko stopnjo pozitivnosti.

Poleg skupine Dubioza Koletiv, fenomena sodobnega časa, bodo na odru Pomurskega poletnega festivala prvič nastopili tudi: Helem Nejse, Željko Bebek, Klapa Rišpet, Hišni ansambel Avsenik in Barabe.

Po odlično koncertno doživetje pa se med vas, zvesto festivalsko občinstvo, vračajo: Vlado Kreslin, Riblja Čorba, Danijela in Siddharta.

Tekmovanje v zraku Štrk si

Tradicionalno tekmovanje Štrk Si ne ponuja samo atraktivnega doživetja za tekmovalne ekipe in gledalce, pač pa ozavešča tudi o pomeni bele štorklje v teh krajih. Poteka pretežno v zraku, na jekleni vrvi, vsaj en tekmovalec pa mora biti oblečen v kostum bele štorklje. Najboljša ekipa odleti domov s 1.000 €.

Pestra športna ponudba

Med športnimi tekmovanji najdemo različne panoge: od kolesarjenja starodobnikov in rekreativcev, do balinanja, turnirja v malem nogometu, celo odbojko na mivki s privlačnimi nagradami in tekmovanje s čolni lastne izdelave Sam svoj čolnar, ki ga v sklopu PPF-ja organizira Mali klub Velika Polana.

Četrtek v znamenju domačega

Šaljivo tekmovanje Kmečka olimpijada doslej ni izostalo in tudi tokrat obeta zanimiv prikaz nekdanjih kmečkih opravil ter običajev. Temu dogajanju se priključuje festival Panvinakul, ki je namenjen promociji lokalnih ponudnikov in prodaji njihovih izdelkov. Posebno pozornost posveča VINU, KULINARIKI in izdelkom DOMAČE OBRTI.

Bujta repa – kulinarična posebnost

V sredo se lahko pomerite v kuhanju bujte repe, tradicionalne prekmurske jedi, ki tudi zaradi aktivnosti na Pomurskem poletnem festivalu zopet vedno bolj pridobiva na veljavi in vsako leto užije več zanimanja, tako med kuharji tekmovalci, kot tudi med obiskovalci, ki jo z veseljem poizkušajo.

Otroške radosti

Za najmlajše obiskovalce PPF letos ponuja atraktivno Mini Planico, ki jim omogoča prav posebno doživetje letenja. Ob tem pa si bodo lahko ogledali še tri predstave v izvedbi gledališča Ku-Kuc in dva dni sproščali svojo ustvarjalnost na delavnicah, skupaj z animatorji društva Bumerang sreče.

Vstopnice na dan koncerta

Za koncert Dubioze Kolektiv znaša vstopnina 10 €. Za koncerte Željka Bebeka, Riblja Čorbe in Danijele znaša vstopnina 5 €, za koncert Siddharte pa 8 €. A vendar vse nastopajoče, razen Dubioze, lahko doživite tudi brezplačno, če na prireditveni prostor vstopite do 20.30 ure. Vstopnice pa lahko kupite samo za posamezni koncert in samo na dan koncerta.