Ostalo

Badminton: Tija Horvat dvakrat zlata!

Na Mirni je ta konec tedna že potekalo tradicionalno mednarodno tekmovanje Tem Mirna youth international in Tem Mirna U17 international. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci BK Mladost Lendava. Naja Horvat, Tija Horvat, Črt Soldat in Iva Koša so se pomerili tako med posamezniki kot tudi v dvojicah.
Naja Horvat je tekmovala v starostni kategoriji do 13 let. Igrala je samo igro posamezno, kjer se je najprej uspešno prebila iz skupinskega v glavni del tekmovanja. V glavnem delu tekmovanja je na največjo oviro naletela v polfinalu, kjer je bila od nje boljša Hrvatica Maja Pranić (14-21, 17-21).

Črt je tekmoval tako med posamezniki kot tudi v dvojicah do 15 let. Med posamezniki je tekmovanje zaključil v skupinskem delu. Njegov partner v dvojicah je bil Erik Kuprivec (BK Branik) in skupaj sta se pomerila z avstrijsko dvojico Zhan/Zhang. Tekmovanje sta zaključila med najboljših 16.

Do 15 let je tekmovala tudi Tija Horvat, ki je domov odnesla kar dve zlati medalji. Tija v igri posamezno nasprotnicam ni oddala niti enega niza ter si je tako zelo prepričljivo zagotovila mesto na najvišji stopnički. Malce bolj napeto je bilo v igri dvojic, kjer je moči združila s Tinkaro Alič (BK Olimpija). Dekleti sta igrali kar tri napete tekme, ki so se zaključile šele po treh nizih. V finalu pa sta imeli lažje delo – z rezultatom 21-15 in 21-6 sta si zagotovili zlato medaljo.

Predstavnico smo imeli tudi v starostni kategoriji do 17 let. Iva Koša se je pomerila v vseh treh disciplinah. V vseh kategorijah je tekmovanje zaključila v prvem krogu, najbližje zmagi pa sta bila s Timom Škrljem (BK Mirna) v igri mešanih dvojic.