FOTO: V soboto se je zaključil kolesarski ultramaraton v Dobrovniku. To so rezultati

Minulo soboto ob 18.00 uri se je po 24 urah vožnje zaključil kolesarski ultramaraton v Dobrovniku. Ta se je pričel minuli petek, maratonci, bilo jih je 48 pa so se podali na 6-, 12- in 24-urni maraton. Start je bil izpred tamkajšnje Dvojezične osnovne šole.
Med posamezniki, ki so starejši od 50 let je v 24-urni vožnji slast zmage okusil Peter Scherrer, drugo mesto si je privozil Branko Kovačič, tretje pa Sandi Mramor. Pri ženskah nad 50 let je slavila Anna Mei, ki je prevozila 50 krogov in bila hkrati edina kolesarka v svoji kategoriji. Kar se tiče ekip, so se na 24-urno kolesarsko preizkušnjo podale tri. In sicer: VirtuSLOVENIJA Big Strong Guys (prvo mesto), Ocean Orchids Cycling Team (drugo mesto) ter Kolesarski klub Lendava (tretje mesto).

Kar se tiče 12-urne preizkušnje je med posamezniki pod 50 let slavil Erik Rosenstein, drugi je bil Florian Schütte in tretji Boštjan Horvat. Domačin Andrej Cör je bil četrti. Pri posameznicah pod 50 let je slavila Ziortza Villa, druga je bila Darja Horvat. Obe sta tudi bili edini v tej kategoriji. Med posamezniki, mlajšimi od 50 let, je v 6-urni vožnji zmagal Žiga Horvat, drugi je bil Tadej Blatnik in tretji Eduard Fuchs. V kategoriji starejših od 50 let so na 6-urni preizkušnji bile uvrstitve naslednje: Prvo mesto David Budimir, drugo Boris Hakl in tretje Igor Kranjec. In še posameznice pod 50 let: Prvo mesto Mateja Rems iz domačega kolesarskega kluba, druga pa je bila Petra Green Grmek.

Vse uvrstitve

rezultatiSLO24ultra2021

FOTO: Slo24ultra, Laszlo Ligeti