Ostalo

Jutri je na sporedu prekmurski derbi

Lendavska Nafta 1903 se jutri odpravlja na zanimivo gostovanje v Beltince. Med drugim si bosta tokrat nasproti stala brata Raduha, lendavska ekipa pa se podaja na lov za četrto zaporedno zmago. Jim bo uspelo?
V minuli sezoni je spopad Mure in Nafte 1903 pomenil velik prekmurski derbi. Tokrat bo sicer nekoliko drugače, saj se bosta jutri pomerili ekipi Nafte 1903 in Beltincev. Beltinci, ki so novinci v 2. državni ligi, se bodo v boj proti Nafti 1903 podali z eno zmago. Tri točke so namreč “pokasirali” zgolj na prvem srečanju proti Biljam, srečanje proti Rogaški so izgubili, proti Dobu pa remizirali.

Nasproti si bosta stala tudi brata

Florijan Raduha bo branil lendavsko mrežo, starejši Patrik pa bo pomemben domače zvezne vrste. Nogometaša, ki sta si še malce več kot leto nazaj delila garderobo matičnega kluba iz Odrancev, sta razkrila pričakovanja pred nedeljskim spopadom.

Prednost je dobil starejši Patrik, ki se je v Beltinci preselil to poletje, potem ko je vodstvo prvaka 3. SNL vzhod iz sosednjih Odrancev pritegnilo kar trojico igralcev. “Pričakujem in želim si polnih tribun. Upam, da bodo gledalci prišli na svoj račun, da bodo videli dobro tekmo. Upamo, da bomo dobili dvoboj, čeprav se zavedamo, da nas čaka zahtevna naloga, saj je Nafta papirnati favorit. Igramo na domačem igrišču, zato se zagotovo ne bomo predali vnaprej,” mlajšemu bratu sporoča 28-letni vezist.

Svojo računico imajo tudi Lendavčani, ki v treh krogih nove sezone, tudi po zaslugi vratarja Florijana Raduhe, še niso oddali točke. “Pripravljamo se tako kot na vsako drugo tekmo. Na vsako preizkušnjo se dobro pripravimo, verjamem pa, da je pred nami težka tekma. Nenazadnje gre za derbi, a se zavedamo svoje kakovosti. Poznamo naše cilje, zato moramo v povezavi z našimi ambicijami to tekmo tudi dobiti,” ciljev ni skrival Florijan, ki se je v Lendavo preselil lansko poletje, v krstni drugoligaški sezoni pa je zbral 21 nastopov.

V Beltincih sicer pred novo sezono niso posegali po znanih okrepitvah, vodstvo kluba je k sodelovanju privabilo okoliške fante. Ekipi bosta nastopili v popolnih postavah, saj kaznovanih ni, kot glavni sodnik pa bo na srečanju nastopil Slavko Vinčić.