Ostalo

42 maratonov v 42 dneh: Tek tudi v Lendavi

Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh je največji tovrstni projekt v letu 2018 v Sloveniji. S projektom, v katerem bo tekač Bogomir Dolenc odtekel dvainštirideset dnevnih maratonov v dvainštiridesetih zaporednih dnevih – s ciljem zbiranja denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in njene male viteze, se želi povezati rekreacijo, šport, gibanje in dobrodelnost.
Moto “gibanje za male viteze” je postal moto športno-dobrodelnega projekta zaradi same vzpodbude malih vitezov v gibanje, v okolje življenja. Hkrati pa postaja vodilo ostalim – starejšim, mladim, športnikom, nešportnikom, delovno aktivnim občanom, otrokom in sicer kot spodbuda in povabilo k aktivnemu gibanju v času izvedbe projekta (tek, hoja, rekreacija, druženje in spodbujanje ostalih udeležencev ipd.), da tako z rekreacijo / gibanjem naredijo nekaj zase in za svoje dobro počutje.

Prvi dnevni tekaški dogodek v okviru športno-dobrodelnega projekta je 25. avgusta, nato sledijo dogodki iz dneva v dan, vsak dan v drugem mestu, vse do 5. oktobra 2018. Gibanje za male viteze ima zelo širok pomen. Je gibanje, je odločitev. Je ples, je vsakodnevna rekreacija z namenom sebi izboljšati počutje in razmišljanje. In je predvsem spodbujanje vitezov v aktivnost, ki je kakršnekoli oblike. In to gibanje za male viteze se izvaja že sedaj – v obdobju od začetka leta 2018 in se bo izvajalo ves čas dnevnih tekaških dogodkov v sklopu športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh.

26. avgusta pa bo tek maratona potekal tudi v Lendavi, natančneje na tekaški stezi pri DOŠ I Lendava. Bogomiru Dolencu se boste lahko pridružili tudi vsi drugi teka željni občani in odtekli toliko krogov, dokler ne boste dosegli 42,195 km. Tek bo potekal med 16.00 in 20.00 uro. “Pridite tudi vi – tečemo in ustvarjamo gibanje za male viteze,”sporočajo.