FOTO: V pokrajini ob Muri včeraj kar štiri prometne nesreče

Pomurski policisti in gasilci so včerajšnji dan imeli obilo dela s prometnimi nezgodami. S svojim delom so pričeli že ob pol sedmih zjutraj, naslednja prometna nesreča se je zgodila ob enajsti uri, za tem naslednja minut pred četrto popoldan in zadnja okrog pol desetih zvečer.
Deževno torkovo vreme, na predvečer Marijinega vnebovzetja, in s tem mokre in spolzke prometnice so med drugim tudi botrovale, da se je tudi v Pomurju pripetilo kar nekaj prometnih nesreč. Izmed vseh prometnih nesreč, se je v treh, poškodovalo pet udeležencev v prometu. Tako je ob 6.30 uri v naselju Biserjane, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, voznica osebnega avtomobila zapeljala s cestišča ter se pri tem telesno poškodovala. Gasilci PGD Gornja Radgona so nudili pomoč službi nujne medicinske pomoči ZD Gornja Radgona in policiji ter sanirali mesto nesreče.

Le dobre štiri ure pozneje, ob 10.58 uri pa sta na Panonski ulici v Beltincih trčili dve osebni vozili. Ena oseba pa se je pri tem lažje telesno poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so nudili pomoč avtovleki, sanirali mesto nesreče ter izvajali požarno varovanje.

Tudi v naselju Nuskova, v občini Rogašovci, sta trčili osebni vozili. Poškodovale so se kar tri osebe, katere so reševalci NMP Murska Sobota prepeljali v bolnišnico Rakičan. Gasilci iz PGD Murska Sobota so odklopili akumulatorja na obeh vozilih, pomagali reševalcem in počistili cestišče. Na kraju nesreče so bili tudi gasilci iz PGD Sveti Jurij, PGD Rogašovci in PGD Nuskova.

Ob 21.24 je na relaciji Krapje–Ljutomer v občini Ljutomer prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Po trčenju sta obe vozili pristali na njivi, pri tem pa sta se dve osebi lažje poškodovali in so ju na kraju nesreče oskrbeli reševalci NMP Ljutomer. Gasilci PGD Ljutomer so na kraju dogodka pomagali reševalcem, policiji pri urejanju prometa, vlečni službi pri nalaganju vozil in počistili cestišče.

Po naših neuradnih podatkih je do trčenja prišlo, ko je eno od vozil pripeljalo po stranski cesti iz smeri Cvena proti Babincem in trčilo v drugo vozilo, ki je pripeljalo po prednosti cesti Ljutomer – Krapje. Obe vozili sta pristali na bližnjem polju.