Ostalo

VIDEO, FOTO: Nafta 1903 uspešno na prvem srečanju sezone

Lendavska Nafta 1903 je včerajšnji poopoldan pred praznimi tribunami, a pred kamero spletnega portala Lendavainfo odigrala prvo srečanje sezone 2020/2021 in ga tudi dobila. V drugem polčasu sta bila uspešna najprej Meshack in za tem proti koncu srečanja še Bizjak, prihodnje srečanje, torej drugi krog, bo prihajajočo soboto prav tako odigran v Lendavi.
Posavci so se v prvem srečanju aktualne sezone odpravili v Lendavo. Ekipa NK Nafte 1903 se je na novo sezono dobro pripravila, prijateljske tekme so dale marsikateri odgovor trenerski ekipi, moštvo je glede na lansko zasedbo nekoliko spremenjeno, predvsem pa pomlajeno, kar se je na včerajšnjem srečanju tudi poznalo. Včerajšnje srečanje sicer ni bilo najboljše, ni pa bilo niti slabo, pomemben je na koncu koncev rezultat. Nafta 1903 je oba zadetka dosegla v drugem polčasu in odigrala brez poškodovanega vratarja Raduhe, zamenjal ga je Galoši, Živko pa je bil posojen v ZTE iz Zalaegerszega. Poškodovan je tudi Rebernik.

Nafta 1903 je torej včeraj še enkrat več pokazala, da na domačem terenu ne rada oddaja točke. Domača ekipa je povedla v uvodu drugega polčasa, ko je dolgo podajo Pakuja sprejel Meshack in z 18 metrov zadel v spodnji levi kot gostujočih vrat. Domača zmaga je bila potrjena v 84. minuti, ko je Jaka Bizjak izkoristil napako krške obrambe, z nekaj sreče podvojil domačo prednost in modro-belim priigral prvo zmago sezone. Tekma je sicer minila v duhu obrambe, napadalci pa tokrat posebno veliko dela niso imeli. Vsaka ekipa je zapravila še po dve lepi priložnosti, vsaj dvakrat pa bi sodnik lahko zapiskal najstrožjo kazen – strel iz bele točke. Pa ni.