Sveže

Večerja z razgledom je včeraj bila uspešno izvedena, danes sledi ponovitev

Na razglednem stolpu Vinarium v Dolgovaških goricah se je včerajšnji večer odvila Večerja z razgledom, ki sledi konceptu 5-zvezdičnega doživetja za individualne goste in z vrhunsko kulinariko iz Gostilne Rajh. Večerja z razgledom je bila in bo še danes ekskluzivno in posebno doživetje za goste, kjer so se predstavila tudi vrhunska lendavska vina.
Na turistični atrakciji stolp Vinarium Lendava se je včeraj zvečer odvila Večerja z razgledom, ki je 30 gostom pričarala vrhunsko doživetje kulinarike in lokalnih vin na 344 metrih nadmorske višine ob razgledu na štiri dežele. Goste večerje z razgledom je tako najprej pričakal pozdrav iz kuhinje pred samim vhodom na stolp, nato pa je na razgledni ploščadi sledil štirihodni meni, ki ga je pripravil kuharski šef Leon Pintarič iz Gostilne Rajh. Vsaka miza je ob zaključku triurne večerje prejela tudi fotografijo in darilo Steklarne Rogaška. Danes sledi še ena ponovitev dogodka, ki poteka v organizaciji Zavoda za turizem in razvoj Lendava.

V času priprav Slovenije na naziv Evropska gastronomska regija 2021 želi tudi Lendava prispevati k zastavljenim ciljem, zato so v javnem zavodu zasnovali ekskluzivno kulinarično razvajanje na edinstveni lokaciji, ki se bo odražala kot ekskluziven turistični produkt. Večerja z razgledom se je pričela pred samim stolpom Vianrium, kjer so goste sprejeli v soju prižganih bakel, ter jih pogostili z aperitivom in pozdravom iz kuhinje. Kuharski šef prisega na načela: sezonsko, lahkotno, mladostno in vedno s pridihom tradicije. Štirihodni degustacijski meni je bil in bo sestavljen iz naslednjih jedi: krema pečenih jajčevcev z bučnim oljem, marinirana postrv v lešnikovem olju, mangalica in dödöli ter za sladico še med, mleko in ajda.


FOTO: Promundus / Mediaspeed