Ostalo

Otok ljubezni Ižakovci: Urejeno novo postajališče za avtodome

V neposredni bližini Beltincev se nahaja priljubljena izletniška točka “Otok ljubezni” v Ižakovcih, ki se ponaša s plavajočim mlinom na reki Muri in brodom, ki ohranja starodavni način prečkanja reke Mure. Odslej se tam nahaja še povsem novo postajališče za avtodome (PZA).
Ižakovski otok ljubezni tik ob reki Muri bo od tega trenutka naprej zagotovo še privlačnejša turistična točka. Pred dnevi je namreč na omenjeni izjemni točki bilo urejeno povsem novo postajališče za avtodome (PZA). Camperstop Ižakovci, kot so točko poimenovali, je umeščen na kombiniranem, gramoziranem parkirišču, neposredno v bližini mlina na reki Muri in je že na razpolago vsem obiskovalcem, ki se na pot po naši pokrajini odpravijo z avtodomom. Omenjeni, že tako ali tako priljubljeni turistični točki, je to zagotovo dodana vrednost.

Trenutno je na razpolago šest z elektriko oskrbovanih parkirišč za avtodome, velikosti 60 kvadratnih metrov, omogočeno pa je parkiranje še daljših vozil. Plačljiva oskrba z elektriko je omogočena z uporabo stebrička Elektrostar Euro 6, cena energije pa znaša 0,50 Eur/1kWh. Najsodobnejše opremljen oskrbovalni otok (Camper-service) je izveden z ločenim stebričkom Aquastar, kjer je poskrbljeno za oskrbo s plačljivo in vedno svežo pitno vodo (1,00 Eur/100 L vode) in dodatnim ločenim stebričkom (Cleanstar kaseta) v katerega se izpraznijo in izperejo kasete sanitarij.

“Izpraznitev odpadne vode in fekalnih rezervoarjev je omogočena skozi samočistilno rešetko, ki je vgrajena v betonski plato. Izpraznitev in izpiranje kaset, kot tudi rezervoarjev s sivo in črno vodo je, kot že običajno na naši opremi povsem brezplačna, saj tako pomembno pripomoremo k ohranitvi naše neokrnjene narave. Oskrbovalni otok je umeščen tako, da omogoča oskrbo tudi največjim avtodomom, kot tudi celo turističnim avtobusom. Oskrba bo seveda mogoča vse leto, tudi pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah,” pa so zapisali pri podjetju Palisada sistemi, d.o.o., ki je bil izvajalec del.

Camperstop Otok ljubezni je izvajalec del zasnoval skupno s sodelavci občine Beltinci tako, da bo po potrebi mogoča tudi njegova preprosta umestitev dodatnih avtodomarskih parkirišč. Parkirišče je opremljen z visokokakovostno opremo.