Sveže

VIDEO, FOTO: Domžale včerajšnji zgodnji popoldan izločili Hotizo iz pokalnega tekmovanja

Med tednom se igra šestnajstina slovenskega pokala. Včerajšnji popoldan sta svoje moči merila prvoligaš Domžale in pomurskoligaš Hotiza. Boljši so, pričakovano, bili Domžalčani in domače premagali s sedmimi zadetki. Pri tem seveda velja omeniti, da je domača enajsterica kljub porazu prikazala dober nogomet.
Pokalno tekmovanje slovi po nepredvidljivosti. Ne manjka primerov, ko nižjeligaši pokvarijo načrte favoritom in prav slednji, Domžalčani, so včerajšnji zgodnji popoldan gostovali na Hotizi. Domžalčani v 1. SNL niso izgubili že šest tekem zapored in prav tako, z zmago gostov, se je zaključilo srečanje v Hotizi, ki je vodilni član pomurske nogometne lige. Gosti so domači ekipi kar sedemkrat zatresli mrežo, pri čemer velja omeniti, da Hotižani niso prikazali slabe igre.

Domžalčani so seveda bili najbolj pozorni na nevarnega in hkrati hitrega Madžara Rolanda Polareczkega. Bivši član Nafte 1903 je v sezoni 2022/23 dosegel 11 ligaških in štiri pokalne zadetke. Posest žoge je bila 60:40 v korist gostov, ki so prav tako bili bistveno uspešnejši v strelih na gol. S po dvema zadetkoma so se tako na Hotizi izkazali Nick Perc, Arnel Jakupović in Bartol Barišić, ob koncu pa je v 87. minuti piko na i postavil Emir Saitoski.

Hotiza – Domžale 0:7 (0:4)

Gledalcev 250, sodniki: Novarlić Damjan (glavni sodnik), Benc Uroš (1. pomoč), Dedić Elmedin (2. pomoč). Delegat: Lepej Drago.
Zadetki: Domžale: Nick Perc (7. min, 56. min), Arnel Jakupović (18. min – 11m, 27. min), Bartol Barišić (20. min, 53. min), Emir Saitoski (87. min).