Ostalo

V torbi ni bila bomba, temveč denar in dokumenti

O nekoliko neobičajnem dogodki poročajo iz sosednjega Murskega Središća. Občanka, ki je ob železniški progi našla torbo, je sumila, da je v njej bomba. No, kasneje so odkrili, da je v njej vse drugo, razen nevarnega eksplozivnega telesa.

Minuli ponedeljek se je v sosednjem Murskem Središću odvila nevsakdanja prigoda. Občanka, ki je hodila po ulici ki vodi čez železniške tire, je prav pri prehodu cestišča čez železniško progo zagledala črno torbo in sprva pomislila, da bi se v njej lahko nahajalo eksplozivno telo -bomba. Nič hudega sluteča, a ob enem glede na misel, pogumna občanka je torbo pograbila in se z njo previdno odpravila na bližnjo policijsko postajo.

Ob prihodu na tamkajšnjo policijsko postajo je policija torbo odprla in v njej našla denar. Bilo ga je za okrog 180 evrov in 1.400 kun. Med drugim pa tudi osebna izkaznica, bančne kartice in podobno. Občanka je izjavila, da je tudi sama pred dvema letoma izgubila torbico, ki pa ji, na žalost, ni bila nikoli vrnjena.

Torba je padla s strehe avtomobila

Pri kasnejši preiskavi se je pokazalo, da je torbo izgubil občan. Padla je namreč s strehe avtomobila. Občan, ki živi na obrobju mesta se je odpravil v center mesta, torbo pa pozabil na strehi avtomobila. Ta je iz avtomobila padla ravno pri železniških tirih. Takšni dogodki sicer niso zelo pogosti, a tamkajšnji prebivalci še pomnijo dogodek izpred nekaj let, ko je iz podobnega razloga kup denarja dobesedno frčal po zraku ter padal na cestišče in bližnji pločnik.