Ostalo

18-letna Esmeralda odšla od doma in se, kot kaže, poročila

Enajstega septembra so s PU Murska Sobota medije obvestili o pogrešani Esmeraldi Horvat iz Dokležovja. Preklic iskane osebe je policija podala štiri dni kasneje. Esmeralda je bila najdena, a je kot kaže, poročena.

Po tem, ko je policija prejela prijavo o pogrešani osebi, 18-letni Esmeraldi Horvat iz Dokležovja, je obvestilo o pogrešani osebi s fotografijo posredovala tudi medijem, v upanju, da bi 18-letnica bila čim prej najdena. Ker gre za polnoletno osebo, je postopek nekoliko drugačen, kot pri mladoletnih osebah. 15. septembra so iz PU Murska Sobota sporočili, da so 18-letnico našli.

Esmeraldo so našli svojci, najverjetneje po objavi fotografije na Facebooku, o tem obvestili policijo, ta pa je navezala stik z Bosanskimi varnostnimi organi, ki so z 18-letnico opravili razgovor.

Med tem, ko je bila Esmeralda pogrešana, je na svojem Facebook profilu spremenila svoje ime in priimek iz Esmeralda Horvat v Esmeralda Horvat-Sarić, za tem pa je, kot smo že zapisali zgoraj, objavila fotografijo objema z nekoliko starejšim moškim, po imenu Said Sarić. Kot kaže, se je 18-letnica med tem, ko je bila pogrešana, poročila in to prav z omenjenim, Saidom.

Slednjega smo poiskali tudi na Facebooku, kar ni bil težek zalogaj. Gre za Bosanskega državljana, rojenega v Kudićih, v občini Velika Kladuša v Bosni in Hercegovini. Ali je Esmeralda pobegnila v Bosno, ali pa se njen izbranec nahaja v Sloveniji, pa nam ni znano, prav tako nam ni znano, ali se je omenjena dejansko poročila, kar je moč sklepati iz priimka in nekaterih čestitk …