Ostalo

V Petišovcih bogatejši za novo otroško igrišče

KS Petišovci je v minulih tednih postavilo in skupaj z Turističnim in okoljevarstvenim društvom Petišovci urejalo novo otroško igrišče in okolico. Otroška igrala so svojemu namenu pričela služiti v teh dneh.

Krajevna skupnost Petišovci je s pomočjo donacij in Občine Lendava odprla novo otroško igrišče v Petišovcih, katerega so postavljali in urejali nekaj minulih tednov. Nabavo novih igral sta, poleg donacij občine Lendava , financirali še podjetji Geoenergo d.o.o. in Ascent Slovenia Limited d.o.o. in s tem pokazali posluh in pripravljenosti vlagati v lokalno skupnost.

V prihajajočih dneh bodo ob igrišču postavili še ograjo in koš za ulično košarko, kar bo financirala Občina Lendava, sredstva pa bo Občina med drugim porabila tudi za ureditev dvorišča. Za postavitev zabavnih in didaktičnih igral je Občina Lendava Krajevni skupnosti Petišovci dala v upravljanje parcelo, dvorišče in okolico pa so, kot smo že omenili, uredili člani tamkajšnjega turističnega društva.

Župan mag. Anton Balažek je pozdravil prizadevanja krajevne skupnosti in izpeljani projekt ter izrazil zadovoljstvo, da se ponovno pojavlja nekoč že uveljavljena praksa, ki je v zadnjih dvajsetih letih zamrla; to je sodelovanje med podjetji in lokalnimi skupnostmi, pa so zapisali na spletni strani Občine.

petisovci1[1]