Ostalo

Nafti 1903 in NŠ Muri skupno 500 evrov kazni

Sobotni derbi med lendavsko Nafto 1903 in murskosoboško Muro 05 še kar odmeva, svoje pa je k temu sedaj pristavil še disciplinski sodnik. Tako Lendavčani, kakor tudi Murskosobočani bodo za kazni morali seči v klubske denarnice.

Disciplinski sodnik je na svojem zasedanju 12. aprila 2017 sprejel sklepe, ki bodo nekoliko olajšali klubske denarnice tako Lendavčanov kakor tudi Murskosobočanov. Nafta 1903 bo kaznovana s 300 evri, NŠ Mura pa z 200 evri. Klubi se sicer na izrečene kazni lahko pritožijo, za to imajo 3 dni časa, a tega ni za pričakovati, pa tudi pritožbena taksa ni ravno nizka. Ta znaša kar 400 evrov, a izvršitve kazni ne zadrži.

In kaj je disciplinski sodnik zapisal?

“Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijaške skupine oziroma njenih članov – domača organizirana skupina navijačev je v 1., 42., 58., 75. in 79. minuti tekme prižgala baklje, v 63. minuti tekme je prižgana baklja padla na rob igrišča. Po končani tekmi je večje število domačih navijačev preskočilo ograjo in na igrišču skupaj z domačimi igralci slavilo zmago. /…/ Za to se nogometnemu klubu Nafta 1903 izreče denarna kazen v višini 300 €.”

“Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijaške skupine oziroma njenih članov – gostujoča organizirana skupina navijačev je v 4. minuti tekme prižgala bakljo, v 9. minuti tekme je neprimerno skandirala domači ekipi, v 64. minuti tekme pa je neprimerno skandirala na nacionalni osnovi, se /…/ NŠ Mura izreče denarna kazen v višini 200 €.”

Kazen tudi Ljutomerčanom

S 125 evri kazni bo kaznovan ljutomerski nogometni klub zaradi nešportnega vedenja večih igralcev, zaradi česar so prejeli tudi pet rumenih kartonov. (Srečanje Avto Rajh Ljutomer : Tromejnik G-Sukič). Zaradi kršitve predpisov NZS –ekipa ŠD NK Križevci je na tekmi nastopila brez prisotnosti trenerja, ki je prijavljen med uradnimi osebami za to tekmovanje, se na podlagi določil /…/ ŠD NK Križevci izreče OPOZORILO.