Ostalo

V Lendavi se bo prihajajočo soboto odvil poletni sodniški kamp

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije vabi vse nogometne zanesenjake na Poletni sodniški kamp, ki bo potekal v Lendavi v soboto 17. junija. “Konec pouka in začetek poletnih počitnic lahko izkoristiš za to, da v enem dnevu postaneš nogometni sodnik ali sodnica in spoznaš zakonitosti tega čarobnega in vznemirljivega poklica, katerega prispevek v korist nogometne igre je lahko izjemen,” so sporočili.
Zveza nogometnih sodnikov Slovenije vabi vse nogometne zanesenjake na Poletni sodniški kamp, ki bo potekal v Lendavi v soboto 17. junija. V Pomurju je nogomet najbolj razširjen in popularen šport v regiji, kjer znotraj Medobčinske nogometne zveze Lendava deluje 15 klubov velikega nogometa, registriranih je 2.092 igralcev in igralk znotraj 61 ekip, za razširjenost in razvoj igre v z nogometom okuženi regiji pa so potrebni tudi novi sodniki in sodnice.

Sodniški kamp je namenjen vsem fantom in dekletom nad 15. let, ki se želijo preizkusiti v vlogi sodnikov(-ic), spoznati Pravila igre in opraviti sodniški tečaj, za konec programa pa v bazenih Terme Lendava opraviti še regeneracijo.

Če aktivno igraš nogomet imaš dodaten razlog, da se preizkusiš tudi v sodniški vlogi na igrišču, če pa ste se zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin morali posloviti od aktivnega igranja nogometa, a si kljub temu želite ostati del tega izjemnega športa in imate veliko strast do nogometne igre, imate priložnost bolje spoznati delo sodnikov in postati eden oziroma ena izmed njih. Sodniške vrste namreč potrebujejo okrepitve.

Kdaj? Sobota 17. junij 2023

Kje? Dvojezična srednja šola Lendava

Program poletnega kampa:

  • 09.00 – Predstavitev vloge sodnic in sodnikov v modernem nogometu
  • 09.15 – Tečaj iz pravil nogometne igre
  • 13.00 – Kosilo
  • 13.30 – Sprehod skozi Pravila
  • 14.00 – Izpit iz Pravil igre (pisni, ustni del)
  • 15.00 – Sodelovanje in komunikacija – delo na igrišču z umetno travo
  • 15.30 – Praktični trening presoje ofsajda
  • 16.30 – Program preventive pred poškodbami – Terme Lendava

Brezplačne prijave sprejemajo do začetka tečaja preko e-pošte na znss@nzs.si ali po telefonu na 051-394-737 (Žiga).

Celotne stroške organizacije sodniškega kampa bo financirala Zveza nogometnih sodnikov Slovenije.

Ne pozabi športne opreme za trening na igrišču in kopalk!