Ostalo

Športno-rekreacijski park pri DSŠ Lendava bo dobil razsvetljavo

Občina Lendava je na portalu javnih naročil objavila javno naročilo male vrednosti in sicer gre za naročilo za postavitev razsvetljave športno-rekreacijskega parka pri DSŠ Lendava. V kolikor bo šlo vse po načrtu, bodo reflektorji zasvetili konec avgusta.
Športno-rekreacijski park se ponaša s štirimi igrišči za odbojko na mivki, ki se lahko uporabljajo tudi za druge športe na mivki, dvema teniškima igriščema s poliuretansko podlago, 9 fitnes napravami, ki so primerne za vse starostne skupine in otroškim igralom. V sklopu projekta je bil zgrajen še pumptrack poligon, ob parku pa je bil nameščen tudi sanitarni kontejner za potrebe športnikov, služi pa tudi za namene javnih sanitarij.

Razsvetljava bo sofinancirana

“Izgradnjo novega Športno-rekreacijskega parka pri Dvojezični srednji šoli Lendava je Občina Lendava zaključila konec minulega leta, letos pa bo s pridobljenimi sredstvi pristopila k nadgradnji športnega parka in postavila še umetno razsvetljavo, ki bo omogočala športne aktivnosti tudi v večernih terminih,” so sporočili iz Občine Lendava.

Vzpostavljena bo razsvetljava ob obstoječi športni infrastrukturi, in sicer bo nameščenih:

  • 6 nerjavečih stebrov,
  • 20 kakovostnih reflektorjev z dolgo življenjsko dobo,
  • 12 svetilk manjše moči.

Občina Lendava je bila uspešna na javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi v letih 2023 in 2024. Za umetno razsvetljavo ob igriščih v športnem parku bo Občina prejela 29.076,00 evrov. Postopek oddaje naročila male vrednosti bo vključeval tudi pogajanja. Predviden pričetek izvedbe del: takoj po sklenitvi pogodbe in uvedbi v delo. Terminski plan: dela mora izvajalec izvesti skladno s terminskim planom, najkasneje do 31.8.2023.