Sveže

Štefan pred leti ušel smrti, v petek umrl na motorju

Na regionalni cesti Lendava–Murska Sobota, v Ulici Prekmurske čete, pri gasilskem domu v naselju Črenšovci, kjer je bil minuli konec tedna tudi Jenamena fest s proslavo priključitve Prekmurja matični državi, se je v petek ob 18.45 zgodila huda prometna nesreča. Udeležena sta bila 25-letni voznik motornega kolesa Kawasaki ninja Štefan Tompa iz Gaberja pri Lendavi in 27-letna voznica črnega C5 karavana iz Črenšovcev.
Motorist se je po besedah očividcev pripeljal iz smeri Lendave proti Murski Soboti, voznica pa iz smeri Odrancev in je zavijala na domače dvorišče na Prekmurske čete 42, a naj bi izsilila prednost pred motoristom in mu s tem zaprla pot. Trčenje je bilo tako silovito, da je nesrečni 25-letnik na kraju dogodka umrl. Tja sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec. Zelo prometna cesta je bila dlje zaprta za promet.

Podobno kot v neštetih tovrstnih primerih, pa je vseeno najhujša možna novica čakala starša nesrečnega fanta, mamo Magdaleno in očeta Štefana. Njun lepi in veliki dom v bližini pokopališča v Gaberju pri Lendavi, je ovit v črno. Nekaj minut po tragičnem dogodku sta jima najbolj žalostno novico, ki lahko doleti odraslega človeka, sporočila policista PP Lendava. In s tem se je za njiju življenje praktično ustavilo, še posebej za mamo, ki nam je kljub hudemu šoku povedala, da poslej nima več kaj in koga čakati. Podobno hudo je bilo tudi pred približno petimi leti, ko je njun sin bil udeleženec hude prometne nesreče v naselju Gomilice, v občini Turnišče.

Takrat je Štefan mlajši le preživel in tudi sedaj je še imel kovinske palice in druge pripomočke v svojem telesu. Prav zaradi tega njegov oče Štefan, ki je med pogovorom bil hudi stiski, ne more verjeti, da je v kritičnem trenutku motor vozil prehitro, a mu doslej nihče ni povedal, kaj se je dejansko zgodilo, razen kar sta prebrala iz medijev češ, da mu je voznica osebnega avtomobila zaprla pot. Niti dejstvo, da njen sin morebiti ni kriv za nesrečo, ne more potolažiti užaloščeno in šokirano mamo Magdaleno, ki enostavno ne more zaustaviti solz, edino nam je povedala, da nima več ničesar od življenja. Predvsem nima koga več čakati, saj je njen edinček veliko prehitro končal svoje življenje.

Prav zaradi predhodne nesreče, ki je pustila močne posledice na njegovo življenje, mladi Štefan se ni preveč družil, tudi s športom se ni ukvarjal, pa tudi v različnih društvih ni deloval. Imel je pač rad motorje in prav slednji ga je prehitro poslal na večne pašnike, kamor običajno najprej pridejo tisti, ki so najbolj pridni. In prav takšen je bil Štefan, ki bi prihodnjo nedeljo, 26. avgusta napolnil 26 let, sedaj pa je umrl na kraju, ki ga je zelo dobro poznal. Vsak dan se je namreč po tej cesti v Črenšovcih, peljal v službo v znano tovarno avtodomov Carthago v sosednjih Odrancih.

Kakorkoli že, nesrečni motorist Štefan Tompa, ki bi čez manj kot deset dni (27.8.) praznoval 26. rojstni dan, je druga smrtna žrtev pomurskih prometnic od začetka letošnjega leta. V enakem obdobju lani pa je umrlo pet udeležencev v prometu.