Ostalo

31-letnik najprej s kolom nad domače, za tem še nad avtomobila in policiste

Minulo nedeljo so lendavski policisti imeli polne roke dela z domnevno opitim 31-letnikom iz Lendave, sicer že starim znancem policije, ki je na obisku najprej pričel žaliti prisotne, se nadnje spravil še fizično, v roke vzel kol in se z njim zapodil najprej do avtomobilov, ju poškodoval in za tem še v policiste.
Lendavski policisti so minulo nedeljo sredi dneva imeli kar nekaj dela z domnevno opitim 31-letnikom iz Lendave. V Gornjem Lakošu je namreč omenjeni, ki se je mudil na obisku, najprej pričel žaliti prisotne in se kmalu za tem nadnje želel spraviti še fizično. Ti so ga uspeli nekoliko obvladati in na pomoč poklicali policijo. Med tem, ko so čakali na prihod policistov, je 31-letnik v roke vzel kol in se najprej spravil nad dva osebna avtomobila, katerima je polomil stekla, za tem pa se je ob prihodu policistov zapodil še proti njim in jim ob tem grozil.

31-letnik ni upošteval njihovih zakonitih ukazov, zaradi česar so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva in odrejeno pridržanje po določilih Zakona o kazenskem postopku. Zoper osumljenca, kateri se je pri storitvi teh dejanj tudi sam poškodoval, bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari (220. člen KZ-1), kaznivih dejanj ogrožanja z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru (127. člen KZ-1)  in kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi (299. člen KZ-1). Osumljeni bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.