Ostalo

Športno-rekreacijski park ob DSŠ Lendava: Občina bo prejela sofinancerska sredstva za razsvetljavo, znana tudi cena uporabnine

9. novembra 2022 je Občina Lendava s slovesno otvoritvijo svojemu namenu predala nov športno-rekreacijski park pri Dvojezični srednji šoli Lendava, ki je namenjen tako rekreativcem vseh starostnih skupin, klubom in društvom, predstavlja pa tudi nove športne površine za vzgojno-izobraževalne zavode. Občina je v teh dneh naznanila še, da bo prejela sofinancerska sredstva za razsvetljavo, znan pa je tudi cenik uporabe igrišč.
Športno-rekreacijski park se ponaša s štirimi igrišči za odbojko na mivki, ki se lahko uporabljajo tudi za druge športe na mivki, dvema teniškima igriščema s poliuretansko podlago, 9 fitnes napravami, ki so primerne za vse starostne skupine in otroškim igralom. V sklopu projekta je bil zgrajen še pumptrack poligon, ob parku pa je bil nameščen tudi sanitarni kontejner za potrebe športnikov, služi pa tudi za namene javnih sanitarij.

Vrednost investicije je bila 488.811,79 evrov. Občina je bila uspešna pri pridobivanju sofinancerskih sredstev za vzpostavitev parka pri srednji šoli. Fundacija za šport je občini dodelila sredstva v višini 55.000,00 evrov, na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS pa je občina pridobila še dodatnih 22.916,66 evrov.

Slabih 30 tisočakov sofinancerskih sredstev še za razsvetljavo

“Izgradnjo novega Športno-rekreacijskega parka pri Dvojezični srednji šoli Lendava je Občina Lendava zaključila konec minulega leta, letos pa bo s pridobljenimi sredstvi pristopila k nadgradnji športnega parka in postavila še umetno razsvetljavo, ki bo omogočala športne aktivnosti tudi v večernih terminih,” so sporočili iz Občine Lendava

Občina Lendava je tako bila uspešna na javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi v letih 2023 in 2024. Za umetno razsvetljavo ob igriščih v športnem parku bo Občina prejela 29.076,00 evrov.

Znan tudi cenik

Je pa v teh dneh postal znan tudi cenik uporabnine igrišč. Slednjega je na zadnji seji potrdil Občinski svet Občine Lendava. Za rezervacijo igrišč na mivki interesenti lahko kontaktirate začasnega upravljalca Odbojkarski klub Lendava na ok.lendava@gmail.com, za rezervacije tehniških igrišč pa Tenis klub Return Lendava na returntenisklub@gmail.com. Fitnes naprave in pumptrack poligon so prosto dostopne brez predhodne najave. Uporaba igrišč za vzgojno izobraževalne zavode občine Lendava za izvedbo izobraževalnih športnih programov in za športne subjekte, ki delujejo v javnem interesu, je po predhodnem dogovoru in v sodelovanju s posameznim upraviteljem igrišča brezplačna.

Cenik >>