Sveže

Nafta 1903 iz Dekanov v Lendavo s tremi točkami

Drugoligaši so s srečanji med tednom, včeraj in predvčerajšnjim so na sporedu bila po štiri srečanja, zaključili 28. krog druge državne nogometne lige. Nafta 1903 se je tokrat odpravila v Dekane, kjer si je priigrala pomembne tri točke. Nafta 1903 se nahaja na šestem mestu prvenstvene tabele.
Naslednji tekmec drugoligaša iz Lendave so včerajšnji popoldan bili nogometaši Jadrana iz Dekanov. Nafta 1903 se je tako na najdaljše gostovanje sezone odpravila po točki v prekmurskem spopadu z Beltinci. Spomnimo: Modri iz Lendave so ob debiju Juliana Jennerja, ki je v začetku tedna nasledil trenerja Gáborja Boéra, že zaostajali za dva gola, nato pa so v razmaku treh minut prišli do izenačenja. Najprej je v polno meril Mirsad Sulejmanović, izid pa je poravnal Blaž Urh. Drugoligaši so tako 28. krog lige zaključili med tednom, pred njimi pa je vikend premor.

Sodeč po videnem in seveda tudi po končnem rezultatu, je Nafta 1903 bila bistveno boljši nasprotnik in to kljub temu, da sta prepoved nastopa na včerajšnjem srečanju imela Žan Kumer in Zoltan Gergő, ki sta vsekakor manjkala pri ekipi iz Lendave. Ekipi sta srečanje pričeli prodorno, Lendavčani pa so praktično takoj prevzeli pobudo za žogo in jo ohranili vse do konca srečanja. Do druge polovice prvega polčasa so prisotni maloštevilni gledalci, bilo jih je kakih 80, videli igro med obema kazenskima prostoroma, je pa poizkuse modro-belih v 28. minuti kronal Stjepan Oštrek in popeljal svojo ekipo v vodstvo.

In po tem, ko sta ekipi pričeli z igro v drugem polčasu, je praktično takoj, po sodnikovem žvižgu rezultat izenačil Tai Matea Panić. Slednji je namreč izkoristil neprevidnost gostov, modro-beli pa so bili primorani vnovič poiskati ritem, ki bi jim pomagal do višanja rezultata. Ekipi sta tukaj nekako bili enakovrednih moči, a so gosti popustili v drugi polovici drugega polčasa, kar je seveda opazila gostujoča ekipa. V boj se je takrat “odpravil” Mirsad Sulejmanović, ki je višanje rezultata dosegel v 76. minuti. Pet minut kasneje so domači nepravilno ustavili Oštreka in sicer v svojem kazenskem prostoru, glavni sodnik Blaž Bezjak pa je tako pokazal na belo piko. Uspešno jo je izvedel prav Oštrek in dosegel rezultat srečanja 1:3.

Jadran Dekani – Nafta 1903 1:3 (0:1)

Gledalcev: 80, sodniki: Bezjak Blaž (glavni sodnik), Burjan Aleksander (1. pomoč), Šprah Robert (2. pomoč). Delegat: Komel Otmar.
Strelci: Jadran Dekani: Tai Matea Panić 1:1 (46′). Nafta 1903: Stjepan Oštrek 0:1, 1:3 -11m (28′, 81′), Mirsad Sulejmanović 1:2 (76′).

FOTO: NK Dekani