Pri PMSNS izdali publikacijo za otroke “Košatorepka raziskuje Prekmurje” ter družabni igri

V okviru Programa spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti 2021-2024 je Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost (PMSNS) izdala publikacijo za otroke z naslovom “Košatorepka raziskuje Prekmurje,” ter družabni igri katere so tudi uradno predstavili včeraj.
Na sedežu PMSNS na Glavni ulici 124 v Lendavi so včeraj predstavili publikacijo za otroke “Košatorepka raziskuje Prekmurje,” ter dve družabni igri izdaja katerih je bila financirana v okviru Programa spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti 2021-2024. Omenjena publikacija ter družabni igri so namenjene promociji turizma na narodnostno mešanem območju v Prekmurju, za omenjena promocijska gradiva pa je bilo porabljenih skupno 20.000 evrov.

Publikacija Košatorepka raziskuje Prekmurje, namenjena predvsem otrokom, je tokrat izšla v nekoliko drugačni obliki in z novimi liki. Skozi pobarvanke lahko otroci sledijo pustolovščinam veveričke Košatorepke, ki na svojem popotovanju po Prekmurju spoznava pokrajino in sklepa nove prijateljske vezi za vse življenje.

Nova publikacija pa ni na voljo le v fizični obliki, temveč jo lahko prelistate tudi na spletni strani www.muravidek.re pod zavihkom “Multimedija.”

Posebnost promocijskega gradiva sta družabni igri, ki predstavljata značilnosti Prekmurja. Igra s kartami, ki temelji na Črnem Petru predstavlja različne znamenitosti, bogato regionalno ljudsko dediščino in dogodke. Na podobnem modelu temelji tudi družabna igra Domino, pri kateri so na ploščicah prikazane tradicionalne obrti in naravna bogastva.