Ostalo

Modro-beli jezo za minule poraze stresli nad Primorci

Pred okrog 250 gledalci se je pod lendavskimi griči včerajšnji pozni popoldan odvilo srečanje 30. (zadnjega) kroga druge državne lige med ekipama domače Nafte 1903 in gosti iz Dekanov. Lendavčani so prvenstvo tako zaključili na, kot je bilo pričakovano, petem mestu prvenstvene tabele in nasprotniku kar šestkrat zatresli mrežo.
Z včerajšnjim srečanjem 30. kroga v drugi državni nogometni ligi se je za lendavsko Nafto 1903 zaključilo prvenstvo v tekmovalni sezoni 2021/2022, ki pa se žal ni izšlo tako, kot bi si to želeli navijači in simpatizerji. Modro beli so prvenstvo zaključili na 5. mestu prvenstvene tabele in tako bo najbrž tudi ostalo, saj ni pričakovati, da bi se na današnjem srečanju med Rudarjem in Gorico pripetilo kakšno presenečenje. Nafta 1903 ima namreč 47 pik, Velenjčani zgolj eno manj, 46.

Že sicer pa je omenjeno srečanje ekip bilo osmo in je, tudi statistično gledano, bilo bolj naklonjeno gostiteljem. Poudariti je seveda potrebno, da se je prvi polčas končal brez zadetkov, vseh šest pa jih je torej padlo v drugi polovici srečanja. Nogometaši Nafte, ki so doživeli kar pet zaporednih porazov so, kot kaže, jezo torej stresli nad Primorci. Jadran je prvič klonil šele v 48. minuti, ko je v polno meril Nermin Haljeta. Kmalu zatem je udaril Bence Szabo, v 56. minuti je bil uspešen Dominik Drk, črno obdobje v uvodu drugega polčasa pa je po uri igre podaljšal še Daniel Németh. Zmago Nafte 1903 je z goloma v 70. in 84. minuti zapečatil Erik Burai.

Nafta 1903 – Jadran Dekani 6:0 (0:0)

Gledalcev: 250, sodniki: Bezjak Blaž (glavni sodnik), Gabrovec David (1. pomoč), Burjan Aleksander (2. pomoč). Delegat: Norčič Sašo.
Strelci: Nafta 1903: Nermin Haljeta (48.), Bence Szabó (52.), Dominik Drk (56.), Dániel Németh (62.), Burai Erik Csaba (70., 84.).