Ostalo

Preteklih 24

Pomurski policisti so v preteklem dnevu iskali in našli pogrešano osebo, obravnavali smo šest kaznivih dejanj, šest prometnih nesreč, dve poškodbi vozil na parkirišču, tri povoženja divjadi in pet kršitev javnega reda in miru.

Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje ogrožanja z nevarnim predmetom, spletno goljufijo in kaznivo dejanje razžalitve. Obveščeni smo bili o treh tatvinah in sicer na Šafarskem so bila odtujena drva, v Dokležovju je bila izvršena tavina goriva iz delovnega stroja, v Ljutomeru pa je nezani storilec ukradel prometne prepereke in zapornico.

Policisti so še obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in tri z materialno škodo. Pobeglega povzročitelja prometne nesreče na relaciji Boračeva – Orehovci še iščejo.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja smo mlademu vozniku zasegli osebni avtomobil.

Javni red in mir je bil kršen tri krat na javnem kraju in dva krat v zasebnem prostoru. Vsi kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili.

Obveščamo, da od 6. do 19. maja poteka nacionalna akcija »Mikromobilnost«. Policisti bodo v tem času poostreno nadzirali in ugotavljali morebitne kršitve kolesarjev, voznikov e-koles, e-skirojev ter pešcev, na drugi strani pa tudi morebitne kršitve voznikov motornih koles do šibkejših udeležencev v prometu. Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da upoštevajo cestno prometne predpise in tako poskrbijo za varnost vseh udeležencev v prometu.

Meritve hitrosti bodo danes pogostejše na območju PP G. Radgona.