Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče v katerih so bili trije udeleženci telesno poškodovani, tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, pet povoženj divjadi in zasegli vozilo.

S področja kriminalitete je bila obravnavana tatvina torbice iz odklenjena vozila, goljufija pri nakupu goriva in tatvina v trgovini.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se  po intervencijah pomirili in s kršitvami prenehali.

Na območju Lendave je bil kršitelju zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu zasežen osebni avtomobil.

Namesto 25, se je vozil kar 40!

Policisti postaje prometne policije Murska Sobota so včeraj ustavili voznika mopeda, katerega največja hitrost je konstrukcijsko določena do 25 km/h. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je vozilo predelano zato je bil odrejen izredni tehnični pregled. Ugotovljeno je bilo, da vozilo dosega hitrost 40,4 km/h. Ker je največja hitrost mopeda presegala konstrukcijsko določeno hitrost 25 km/h je bilo vozilo zaseženo, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Policisti opozarjajo voznike in lastnike motornih vozil, da je kakršna koli lastna predelava vozil, ki posega v konstrukcijske lastnosti vozila, prepovedana, saj sama predelava negativno vpliva na njegove lastnosti. S tem spravljajo v nevarnost sebe in druge udeležence v cestnem prometu.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Gornja Radgona.