Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče. Žal se je pri tem ena končala s smrtnim izidom. V ostalih treh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih pet kaznivih dejanj in sedem kršitev javnega reda.

Ob 06.30 uri je prišlo do prometne nesreče v križišču izven naselja Motovilci. Ugotovljeno, da 20-letni voznik osebnega avtomobila ni upošteval prometnega znaka USTAVI in zapeljal v križišče v trenutku, ko je iz njegove desne strani pravilno pripeljala druga voznica osebnega avtomobila. Po trčenju je obe vozili odbilo na travnik. Zaradi posledic prometne nesreče je na kraju umrl 22-letni sopotnik v voznikovem vozilu. Voznik in voznica pa sta utrpela lažji telesni poškodbi. Pokojni udeleženec je letošnja šesta žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

S področja kriminalitete je bil v Rakičanu obravnavan vlom v avtomat za pijače. V gostinskem lokalu v Murski Soboti je neznanec izvršil tatvino denarnice z denarjem in osebnimi dokumenti. V Moravskih Toplicah je bila obravnavana tatvina denarja iz parkiranega osebnega avtomobila. V naselju Podgrad je neznanec odtujil osem opažnih plošč in namizno krožno žago. Radgonski policisti so obravnavali še tatvino denarja v gostinskem lokalu.

Javni red je bil kršen 4-krat v zasebnih prostorih in 3-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali danes čez dan na pomurski avtocesti.