Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali eno prometno nesrečo v kateri je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih pet kaznivih dejanj in sedem kršitev javnega reda.

S področja kriminalitete je bil v Veržeju obravnavan vlom v vrtno uto iz katere je neznanec odnesel kosilnico na nitko in škatlo z orodjem. V Gančanih je neznanec iz odklenjene garaže odtujil tri motorne žage iz gospodarskega poslopja pa dve motorni žagi. V Lipovcih pa je neznanec iz odprtega gospodarskega poslopja odtujil motorno žago in kosilnico na nitko. Radgonski policisti so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Javni red je bil kršen 5-krat v zasebnih prostorih in 2-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Avstrijski varnostni organi so nam vrnili osem tujcev. V postopku ugotovljeno, da so iz Hrvaške nezakonito vstopili v Slovenijo in nato v Avstrijo. Tujci bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.