Sveže

VIDEO, FOTO: Za Nafto 1903 uspešen tudi drugi krog!

Na zelenici lendavskega športnega parka sta se v drugem krogu druge državne lige pomerili domača Nafta 1903 ter gosti iz primorske, ekipa Primorje eMundia, sicer novinci v ligi. Tako kot minulo sredo, so Lendavčani tudi včeraj vknjižili nove tri točke in s tem vsekakor dobili še dodaten zagon.
Spomnimo: Včerajšnji popoldan sta se pod lendavskimi griči pomerili ekipi, ki sta v prvem krogu bili uspešni in vknjižili vsaka po tri točke. Nafta je z 2:0 v Lendavi premagala Krško, Primorje pa z istim rezultatom na domačem igrišču Dravo Ptuj. No, uspešna zgodba se, vsaj kar se tiče Nafte 1903, nadaljuje. Slednja je namreč z dvema zadetkoma na svojem igrišču premagala Primorje eMundio in s tem “Sinovom burje,” kot si sami pravijo, prizadejala prvi poraz v prvenstvu. Ekipi na srečanju sicer kakšnih udarnih akcij nista prikazali, a jih je kljub temu bilo kar nekaj za videti. Lendavčani gostom niso pustili dihati in že v prvem polčasu je kazalo, da bo Nafta 1903 nekoliko pretežak nasprotnik.

Modro-beli stroj je povedel točno sredi prvega polčasa, ko je po predložku Körmendija z glavo v polno meril Meshack. Posojeni član madžarskega ZTE-ja je zadel že v prvem krogu, zmaga pa je bila potrjena v uvodu drugega polčasa. Gostje po kotu niso uspeli izbiti žoge, veliko zaslug za zadetek pa ima Vedran Vinko. Domači kapetan je sijajno prodrl po levi strani kazenskega prostora, nato pa pred golom našel povsem osamljenega Gergöja Bollo. Meshack oz. “Miši,” kot so slednjega že “skrajšali” je v tandemu z Bollo Nafto 1903 tokrat popeljal v novo zmago.

Nafta 1903 – Primorje eMundia 2:0 (1:0)

1:0 – Meshack Izuchukwu Ubochioma, 23. min
2:0 – Gergő Bolla, 51. min

Nafta 1903: Galoši, Körmendi, Pritovšek, Bolla, Židan, Novinič, Paku, Oštrek (Drk, 67), Vinko (Pozsgai, 88), Bizjak, Ubochioma (Fekete, 83).

Primorje eMundia: Štrukelj, Žgur, Škarabot (Kocijančič, 13), Dedič, Kuraj A. (Bole, 89), Kuraj J., Zavnik (Debenjak), Džuzdanović, Nagode, Leban, Kodermac.