Ostalo

Pred nami je 17. Panonski maraton treh dežel, a tokrat brez sodelovanja KK Mocorgok iz Lentija

Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med Slovenci, Madžari in Hrvati. Prireditev se bo letos odvijala že sedemnajstič in je zajeta v akciji “Slovenija kolesari.” Organizacijo bo letos prevzel BK Mura Avantura iz Sv. Martina na Muri (Hrvaška). Kolesarski klub iz Lentija sicer letos pri organizaciji ne sodeluje.
Kolesarji maratona se bodo letos ob idiličnih medžimurskih in prekmurskih vasicah potepali po Panonski nižini, prestopali reko Muro, se dvignili na medžimursko vinsko cesto in se na koncu sprostili tam, kjer se bo maraton tudi začel. Trase maratona so različnih zahtevnosti in so primerne za vsakogar. Po uspešnem zaključku maratona vsakega sodelujočega pričaka malica in medalja. “Vabimo vas, da svoj dan preživite ob prijetnem kolesarjenju v naši okolici,” so zapisali pri Kolesarskem klubu Lendava.

Pri organizaciji Panonskega maratona treh dežel so sicer do sedaj sodelovala tri kolesarska društva in sicer KK Lendava, BK Mura avantura iz Svetega Martina na Muri ter KK Mocorgok iz Lentija, a so zadnji omenjeni sodelovanje letos odpovedali. Organizacija se sicer vsako leto menjuje in sicer tako, da vsako leto omenjeni maraton organizira drugo kolesarsko društvo. Letos bo za organizacijo poskrbel BK Mura avantura iz Svetega Martina na Muri, maratonci pa bodo startali izpred Toplic Sveti Martin v nedeljo ob 9.00 uri dopoldan in maraton zaključili prav tam, okrog 14.30 ure. Maratonce boste v dopoldanskem času lahko videvali tudi v Lendavi.

Tudi letos bodo udeleženci lahko izbirali med tremi maratoni. Veliki maraton bo letos dolg okrog 80 kilometrov, srednji okrog 50 kilometrov ter družinski dobrih 15 kilometrov. Udeleženci bodo letos kilometre nabirali zgolj po Hrvaški in Sloveniji, saj so iz BK Mura avantura sporočili, da so Madžari odpovedali sodelovanje pri organizaciji dogodka. Prav zaradi tega se je veliki maraton skrajšal za kar 20 kilometrov in sicer iz običajnih 100 na že prej omenjenih 80. Vsi sodelujoči bodo ob tem sodelovali v tomboli, glavna nagrada katere pa je kolo v vrednosti dobrih 550 evrov.