Sveže

VIDEO: Pred nami 59. člansko državno prvenstvo

Po dolgih letih se v Lendavo vrača državno prvenstvo za člane in članice. Lendavski badmintonski klub Mladost je državno prvenstvo prvič gostil v 70. letih prejšnjega stoletja. To pomembno tekmovanje se bo odvijalo v športni dvorani DSŠ Lendava. Včeraj so na to temo opravili tudi tiskovno konferenco.

“Po dolgih letih se v Lendavo vrača državno prvenstvo za člane in članice. Naš klub je državno prvenstvo prvič gostil v 70. letih prejšnjega stoletja, nato pa so se članska prvenstva vseskozi odvijala večinoma v Ljubljani ter drugih badmintonskih krajih po Sloveniji. Tokrat bo v Lendavi sledila 59. izvedba državnega prvenstva, ki se bo 6. in 7. februarja odvijala v športni dvorani Dvojezične srednje šole,” sporočajo iz BK Mladost Lendava.

Organizacijske priprave so, kot pravijo, že v polnem teku. Seveda lendavskemu klubu organizacija ne bo povzročala večjih težav, saj BK Mladost vsako leto izvede velik mednarodni turnir za mlade Srebrna žogica Lendave, prav tako pa so v preteklosti že gostili mednarodna prvenstva; zadnje je bilo novembra 2014, in sicer kvalifikacije za EP mešanih ekip.

Kot vsako leto, so tudi naši člani v igri za najvišja mesta: “tako Iztok Utroša znova brani državni naslov med posamezniki, skupaj z Miho Horvatom se bosta potegovala za zmago v moških dvojicah, predvidoma enako bo veljalo tudi za Niko Koncut in Sabino Magyar v ženskih dvojicah, možnosti za zmago imamo tudi v mešanih dvojicah,” zaključujejo pri BK Mladost Lendava.