Sveže

FOTO: Daihen-Varstroj sodeloval na sejmu IFAM

Lendavsko podjetje Daihen-Varstroj je od 27. do 29. januarja sodelovalo na sejmu IFAM & Intronika v Celju. V svojem razstavnem prostoru so predstavili svoje aktualne in najnovejše izdelke.

Tudi lendavsko podjetje Daihen-Varstroj se je kot razstavljalec med 27. in 29. januarjem predstavljalo na sejmu IFAM & Intronika, ki se je odvijalo v Celju. To lendavsko podjetje je sicer že stalni razstavljalec na sejmih v Celju, ki pri nas veljajo za praktično najbolj obiskane, letos pa jih je bilo moč najti v hali L.

Daihen-Varstroj je v treh dneh predstavil svoje najnovejše izdelke s področja robotizacije in ostale novosti v varjenju, tehnologijo pa so predstavljali Daihen-Varstrojevi izkušeni strokovnjaki. V podjetju največ poudarka dajejo svojim novim 7-osnim robotom za varjenje iz serije FD.

Sejem IFAM sicer vsako leto privabi ključna podjetja s področja industrijske avtomatizacije, robotike, mehatronike in elektronike.

“V podjetju Daihen-Varstroj se trudimo delovati s hitro odzivnim izpolnjevanjem zahtev ter potreb kupcev tudi na najzahtevnejšem tehnično-tehnološkem nivoju. Svoje kupce tako sproti seznanjamo z naborom novosti s področja varjenja, rezanja in robotizacije ter jih poučujemo o enostavnosti uporabe ter učinkovitosti delovanja naših proizvodov. V široko paleto inovativnih rešitev, ki jih ponujamo, prav gotovo spada najnovejša generacija inverterskih varilnih izvorov Welbee. Ti omogočajo številne prednosti na področju ročnega in robotskega varjenja,” poudarjajo v tem lendavskem podjetju.

So »single source« ponudnik robotskih manipulatorjev, perifernih naprav, varilne opreme, vpenjalnih sistemov in senzorjev. Kot novost ponujajo visoko natančni robot FD V20A, ki je bil razvit posebej za lasersko varjenje in rezanje, TIG varjenje ter plazemsko varjenje. Novost je tudi robotski laserski QF senzor, Synchro Feed GMA varilna oprema inWiTP brezžični upravljalni panel, ki omogoča brezžično programiranje in krmiljenje večih robotov, dolgotrajno avtonomijo in prijazno uporabo.

“Naša na novo razvita družina 7-osnih robotov je sestavljena iz petih robotskih manipulatorjev (FD-B4S, B4LS, FD-V6S, FD-V6LS, FD-V20S), katerih glavne prednosti so, da omogočajo dosegljivost težje dostopnih zvarnih mest, optimalnejše učenje in upravljanje tudi ob uporabi dveh žic (TIG elektrode z dodajnjem žice ali tandem proces), pravtako pa omogočajo večjo medsebojno bližino večih robotov in s tem večjo fleksibilnost pri zasnovi robotskih celic. Ponašamo se s široko paleto MIG / MAG in TIG varilnih izvorov za robotsko varjenje in smo ponudnik edinstvenih varilnih programov in opreme. Nudimo tudi posvetovanja z našimi strokovnjaki, ki pomagajo poiskati najboljše možne tehnološke rešitve na področju ročnega in robotskega varjenja,” zaključujejo pri Daihen-Varstroju.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6245479661741162129?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]