Ostalo

Pomursko nogometno ligo bo prihajajoči dve sezon vodila MNZ Lendava

Po tem, ko je minuli dve sezoni priljubljeno Pomursko nogometno ligo vodila MNZ Murska Sobota, se ta za prihodnji dve sezoni vrača v organizacijo MNZ Lendava. Dveh lig, kot so to sprva načrtovali ne bo, prav tako pa ne bo kakšnih sprememb ali uvajanja novitet. Nastopalo bo 16 ekip.
Pomurska nogometna liga je znana kot zelo atraktivna nogometna liga, v kateri sodelujejo pomurski klubi, ki želijo in imajo možnost stopiti iz medobčinskih okovov, a pri tem niso dovolj finančno podkrepljeni za tretjo državno ligo. Vodenje nogometne lige med medobčinskima nogometnima zvezama Murska Sobota in Lendava poteka izmenično in sicer vsake 2 tekmovalni leti. Prihajajoči dve sezoni omenjena liga tako prehaja pod organizacijo MNZ Lendava.

Nogometna srečanja bodo torej tudi prihajajočo sezono sodili sodniki MDNS Murska Sobota in ODNS Lendava, v ligi pa glede infrastrukture in organizacije tekem veljajo enaki pogoji, kot veljajo v 3. državni ligi. V ligi so minimalne mera igralne površine – obvezno 100 x 60 m, vsem klubom pa se priporoča mera igralne površine 100 x 64 m, ki je obvezen kriterij za nastopanje v 3. državni ligi. V PNL lahko ekipo vodijo trenerji, ki imajo veljavno najmanj “B” licenco za tekočo sezono.

V tekmovalnem letu 2022/23 liga šteje 16 ekip. Vse prijavljene ekipe so pogoje za igranje v ligi primorane izpolniti do 27.7.2022. Vodstvo tekmovanja bo dne 28.7.2022 za vsak posamezni klub preverilo v sistemu Registe NZS število registriranih igralcev za prijavljeno posamezno mlajšo kategorijo. V kolikor bo vodstvo tekmovanja na podlagi ugotovitve registriranih igralcev za prijavljeno posamezno mlajšo kategorijo ugotovilo, da klubi ne izpolnjujejo pogojev zaradi zadostnega števila registriranih igralcev, takšni klubi ne morejo nastopati v PNL in se v tem primeru zmanjša tudi število članskih ekip za nastopanje v ligi.

Obstajale ideje o dveh pomurskih ligah, a vendarle ostaja ena liga

“Pred časom smo razmišljali, da bi ligo razdelili na dva dela in sicer da bi s tem nekako naredili kakovostno razliko med klubi, ko nekateri klubi niso želeli v 3. državno ligo. Dve leti nismo imeli kluba, ki bi želel napredovati, razen tega pa je takrat bilo klubov nekaj več, a je kasneje med klubi prišlo do združitev, nekaj klubov pa je tudi prenehalo s tekmovanjem. Ideja je bila, da bi v višji ligi bili klubi, ki so nekoliko bolj ambiciozni in, ki bolj delajo z mladimi, v drugi ligi pa klubi, kateri bi imeli bistveno manj obveznosti oz. dolžnosti. Ena pomurska nogometna liga torej ostaja,” je za naš spletni medij dejal Slavko Režonja, predsednik MNZ Lendava.

Klubi: 

1. Odranci
2. Polana
3. Čarda Martjanci
4. Hotiza
5. Rakičan
6. Grad
7. Aluvar Gančani
8. Tromejnik Kuzma
9. Radenska Slatina
10. Turnišče
11. Olimpija Dolga vas
12. Črenšovci
13. Veržej
14. Kema Puconci
13. Veržej
14. Kema Puconci
15. Dobrovnik
16. ŠNK Radgona