Ostalo

Pomurska avtocesta: Z BMW-jem želel pobegniti policistom, zapustil avtocesto in končal med koruzo

Prometni policisti so imeli tokrat obilico dela z voznikom osebnega vozila BMW, sicer tujim državljanom, ki je želel policistom pobegniti kar čez koruzno polje. To mu seveda ni uspelo, saj se je po 500 metrih ustavil in uspešno pobegnil.
Policisti PP IU Murska Sobota so minulo nedeljo, ob 10.25 na avtocesti na relaciji Murska Sobota – Lendava, mimo izvoza Lipovci, opazili osebni avtomobil znamke BMW, X5 italijanskih registrskih oznak. Ko je voznik vozila opazil, da mu policisti sledijo je povečal hitrost. Pri izvozu z avtoceste pri naselju Gančani je močno zaviral in zapustil avtocesto v smeri naselja Gančani.

Po približno 200 metrih vožnje je zavil čez obcestni jarek v koruzno polje in se peljal približno 500 metrov. Vozilo je na polju zaustavil in pobegnil v smeri naselja Gančani. Ko sta policista prišla do vozila sta opazila, da so na vozilu vidne sledi vloma (poškodovana ključavnica).

V zvezi pobeglega voznika, je bila organizirana iskalna akcija, vendar je osumljenec uspel pobegniti v smeri avtoceste, kjer ga je počakal neznanec in ga odpeljal v smeri Madžarske. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil osebni avtomobil v noči na 22.9.2019 ukraden v Italiji. Vozilo je bilo zaseženo. Policisti za neznanim voznikom zbirajo obvestila.