Ostalo

Policisti na pomurski avtocesti obravnavali 30 kršitev, v Lendavi pa mlajšega moškega, ki je pretepel tri osebe

Pomurski policisti so tokrat opravljali nadzor na pomurski avtocesti A5 ter ugotovili kar trideset kršitev, lendavski policisti pa so minuli torek obravnavali mlajšega moškega, ki je v Lendavi pretepel tri ženske, od katerih naj bi dve bili maldoletni.
Poostren nadzor na pomurski avtocesti A5

“Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so 27. aprila 2023, v času od 8. do 13. ure izvedli poostren nadzor cestnega prometa na avtocesti A5, počivališče Dolinsko Sever s poudarkom na upoštevanju odredbe o omejitvi prometa ter meritve hitrosti z merilnikom Multaradar CD. V nadzoru je bilo ugotovljenih 14 kršitev voznikov tovornih vozil zaradi neupoštevanja določb odredbe o omejitvi prometa in 16 kršitev prekoračitve največje dovoljene hitrosti na avtocesti. Največja izmerjena hitrost je bila 168 km/h,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

36-letnik pretepel tri ženske

Minuli torek je 36-letni moški v mestu Lendava brez razloga pretepel tri ženske, dve izmed njih pa sta mladoletnici. Policija je sicer z informacijami skopa, so pa podali naslednjo izjavo: “Policisti Policijske postaje Lendava obravnavajo več kaznivih dejanj nasilništva, katerih storitve je utemeljeno osumljen 36-letni občan iz območja UE Lendave. Obveščena sta bila državni tožilec in preiskovalni sodnik. Osumljeni, bo po vseh zbranih obvestilih in dokazih, s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku,” so zapisali.