Sveže

Pokal: Nafta 1903 danes proti Gorici

V osmini finala pokalnega tekmovanja se bosta danes ob 18.00 uri v lendavskem Športnem parku pomerili ekipi prvoligaške Gorice in domače Nafte 1903. Tekma bo vsekakor zanimiva, a tudi težka, saj je Gorica na drugem mestu prvoligaške lestvice.

Po tem, ko je srečanje osmine finala pokala NZS Slovenije med ekipama Nafte 1903 in Gorice bilo napovedano že za 7. september, je bila, kot so takrat sporočili iz NZS, tekma prestavljena na današnji četrtek, 15.9.2016 ob 18.00 uri. Lendavska Nafta 1903 bo na srečanju proti drugouvrščenemu prvoligašu Gorici vsekakor potrebovala kar nekaj poguma in predvsem kondicije, pri čemer je potrebno vzeti v obzir, da je pokalno tekmovanje med drugim tudi tekmovanje presenečenj.

Nafta 1903 je sicer v minulem krogu pokalnega tekmovanja izločila drugoligaški Zavrč, odmeven obračun pa se je pred kratkim odvijal v Turnišču, kjer je gostovala ljubljanska Olimpija. Kot glavni sodnik bo na današnjem srečanju nastopil Roman Glažar, ob njemu pa se bosta potila še Janez Bezjak in David Gabrovec. Delegat bo Andrej Tratnjek.

Goričani so sicer v Prekmurju že od včeraj. Prenočili so v hotelu Vivat v Moravskih Toplicah, preostanek poti do Lendave pa bodo opravili danes zgodaj popoldne. Ekipi bosta srečanje odigrali v polnih postavah, saj kaznovanih ni.