Ostalo

19. festival slovenskega filma odprl tudi film Lendavčana, Arona Horvátha

Začel se je 19. festival slovenskega filma (FSF), ki so ga odprle projekcije filmov Jogi in škatla, Nočna ptica ter Nočno življenje. Film Jogi in škatla je delo mladega režiserja, Lendavčana, Arona Horvátha.

Áron Horváth, leta 1991. leta rojen v Murski Soboti, je na Pedagoški fakulteti končal tri leta študija likovne pedagogike, nato pa se vpisal na AGRFT, smer filmska in televizijska režija. Šest let je bil član slovenske plavalne reprezentance. Rad gleda in študira film, saj si želi tudi on pripovedovati zgodbe,” je moč razbrati v opisu mladega režiserja iz Lendave, Arona Horvátha, katerega film je bil, poleg še dveh, otvoritveni film 19. festival slovenskega filma (FSF), ki se odvija v Portorožu.

Film Jogi in škatla: Jogi in Davor se med vračanjem izgubljene pošiljke na pošti soočita z birokracijo, zato se odločita, da bosta pošiljko dostavila sama. Na poti do pravega naslova naletita na nekaj težav, vendar jih z nekaj sreče rešita. Huda glasba, dva modela in ena škatla. Filma Horváth ni le režiral, temveč je sodeloval tudi pri nastanku scenarija. Gre za študijski igrani film.

Kratki film Snake Blood 2: The revenge of the two brothers, posnet v Lendavi, v New York

Kratki film, triler, Snake Blood 2: The revenge of the two brothers, ki je nekako nadaljevanje prvega dela kratkega filma Snake Blood, katerega je režiral Aron Horváth, bo predvajan v New Yorku. Film Snake Blood 2: The revenge of the two brothers je bil zmagovalec delavnice groze na Grossmanovem festivalu lansko leto, ki se odvija v Ljutomeru. Film je bil lanskega avgusta premierno predstavljen v lendavski Mansardi in je požel ogromno zanimanja.

Snemanje filma Snake Blood 2: The revenge of the two brothers: