Ostalo

Pince: Pri kontroli tovornega vozila prijeli dva Pakistanca, v Murski Soboti odkrili ukradeno vozilo

Pomurski policisti so vnovič bili uspešni pri svojem delu. V Pincah so obravnavali voznika tovornega vozila, ki je nezakonito prevažal dva tuja državljana, na avtocestnem počivališču v Murski Soboti pa so zasegli ukradeno osebno vozilo državljanu Srbije.
Tujca skrita v podvozju tovornega vozila

“Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so včeraj, okrog 10. ure na avtocestnem počivališču v Pincah pri kontroli tovornega vozila prijeli dva tujca, državljana Palestine. Ugotovljeno je bilo, da sta se tujca ponoči na Madžarskem skrila v podvozje tovornega vozila. Po končanih postopkih bosta tujca predana madžarskim varnostnim organom,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Odkrito ukradeno vozilo

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so predvčerajšnjim okrog 23.30 ure na avtocesti A5, na počivališču v Murski Soboti kontrolirali osebni avtomobil znamke Fiat, tip 500, srbskih registrskih številk. Pri kontroli vozila in listin je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo odtujeno 19. februarja 2022 v Italiji in je zanj razpisan ukrep v schengenskem informacijskem sistemu. Vozilo je bilo zaseženo in bo po končanem postopku vrnjeno lastniku.

Ukradeno vozilo je vozil 65-letni državljan Srbije, za katerega je v nadaljnjem postopku bilo ugotovljeno, da je predhodno že bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja in je z namenom zakritja svoje kriminalne preteklosti zamenjal osebne podatke. Zoper osebo je bilo odrejeno pridržanje in bo skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prikrivanje po 217. členu KZ-1.