Sveže

Izvrstni uspehi Pie Novak, Maje Dolenčić in Lucije Enye Jordaki

Lendavčanka Pia Novak se je domov znova vrnila z zavidanja vrednimi lovorikami! Med 4. in 8. marcem se je namreč v Ljubljani odvijalo 48. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije – TEMSIG. Letos je tekmovanje potekalo v naslednjih disciplinah: Klavir, flavta, kljunasta flavta, oboa, sakosfon, klarinet, fagot, petje, diatonična harmonika, komorne skupine s trobili in komorne skupine jazz.
Lendavčanka Pia Novak, dijakinja 1. letnika Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, je na 48. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije – TEMSIG, osvojila zlato plaketo in 1. mesto v disciplini petje v I. a kategoriji s skladbama: F. Gasparini: Lasciar d’amarti in B. Ipavec: Na poljani, pod mentorstvom prof. Tatjane Vasle in korepetitorke Darje Mlakar Maležič.

Dva od treh žirantov sta ji podelila maksimalnih 100 točk

Da se je Pia sploh lahko uvrstila na državno tekmovanje, se je najprej bila primorana dokazati na predtekmovanju, ki ga je imela 3. februarja 2019, nato pa so sledile še enomesečne intenzivne vaje, kar seveda Pii ni predstavljalo velikih težav. In ta njena zagnanost ter predanost petju se pozna tudi na točkovanju, kajti dva od treh žirantov sta ji podelila maksimalnih 100 točk. Poleg vrhunskega rezultata je prejela še posebno nagrado za najboljšo izvedbo slovenskega skladatelja.

Zmagala v konkurenci 54 pevcev/pevk

TEMSIG je slovensko državno tekmovanje, ki se za posamezne discipline zvrsti vsaka tri leta. Letos se ga je v disciplini petje udeležilo 163 slovenskih pevcev/pevk ali pevcev/pevk iz tujine, ki se šolajo v Sloveniji in so tekmovali v sedmih različnih starostnih kategorijah. V kategoriji najmlajših 1.a, kjer je nastopila tudi Lendavčanka Pia, je tekmovalo kar 54 pevcev in pevk.

“Pia s svojim petjem preprosto presune poslušalca z zrelo interpretacijo, prelepim glasom in že kar profesionalno prezenco. Petju je srčno predana, pridna, vedno pripravljena, mene kot profesorico pa navdihuje, preseneča in motivira! Hvaležna sem njeni bivši profesorici Nini Dominko, ki je v njej ta talent prepoznala in mi jo pripeljala v Ljubljano. Mislim, da sva super tim, veselim se najinih izzivov v prihodnosti!” pa o Pii pravi prof. Tatjana Vasle.

Svečana podelitev prvonagrajencev bo 22. marca 2019 na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ko bo tudi koncert izbranih prvonagrajencev.

Lep uspeh Maje Dolenčić in Lucije Enye Jordaki

Na tekmovanju je 5.3.2019 odlično nastopila učenka Maja Dolenčić, ki je v disciplini flavta 1.b kategorija prejela srebrno plaketo. Njena mentorica je bila učiteljica Maja Novak, klavirsko spremljavo pa je izvedel učitelj Aleksander Živko.

Izjemen uspeh je 7.3.2019 dosegla Lucija Enya Jordaki, ki je v disciplini saksofon 1.c kategorija prejela zlato plaketo in posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe na tekmovanju. Njen mentor je bil učitelj Sašo Fekonja, korepetitorka pa je bila učiteljica Eva Bažika Orban.

Pia Novak in prof. Tatjana Vasle