Ostalo

Košarka: Sobočani ugnali Lendavčane, ki pa se hudujejo nad sistemom lige

Lendavčani so se tokrat odpravili v Mursko Soboto, kjer so odigrali drugo tekmo razigravanja pred finalnim turnirjem, ki se bo 30.3.2019 odvil v športni dvorani ŠIC Ljutomer. Srečanje so Lendavčani na žalost izgubili, za kar pa krivijo sistem igre.
Tekmo so z metom za tri točke odprli gostje iz Lendave, kar se je pozneje izkazalo za edino vodstvo gostujoče ekipe na tekmi. Preostanek polčasa je pripadel domačinom. Prva četrtina se je končala s 25:12, polčas pa 49:24. Domači so zadevali iz vseh mogočih položajev, gostje pa niso našli recepta kako zadevat in kako zaustavit razpoložene Sobočane.

V tretji četrtini so tudi gostje pokazali zobe in se enakopravno zoperstavili, ljub vsemu so domačini uspeli držati varno razliko 20-ih točk. Zadnja četrtina je bila le še formalnost. Še naprej so domači držali razliko 20-ih točk, nastopili so vsi igralci, ki so prišli in tekmo varno pripeljali do konca.

A ker Lendavska ekipa tega in srečanja poprej ni dobila, se bo na žalost na zaključnem turnirju primorana pomeriti v tekmi za peto oziroma šesto mesto. Redni del lige so sicer fantje iz Lendave končali na odličnem tretjem mestu, v kolikor pa bi zabeležili zmago več, bi lahko bili drugi. Se pa lendavski košarkarji hudujejo predvsem nad sistemom, ki lahko dobro ekipo stane borbe za višja mesta in predlagajo trikrožni sistem, ki bi bil veliko bolj pravičen.