Sveže

FOTO: Polančani slavili na Hotizi

Derbi kroga v tretji državni ligi vzhod se je včerajšnjo nedeljo odvijal na nogometnem igrišču na Hotizi. V oblačnem vremenu začinjenim z vetrom je pred koncem srečanja dvakrat v polno zadela gostujoča ekipa.
Pred okrog 300 gledalci sta se v nadaljevanju tretje državne lige vzhod oz. v 15. krogu prvenstva pomerila Hotiza in Polana. Da bo šlo za zanimiv derbi je že v začetku pokazala številna navijaška skupina iz Velike Polane, ki pa se je po štiriindevetdesetih minutah srečanja veselila zmage svoje ekipe v gosteh.

Ekipi tokrat nista prikazali gledljivega nogometa. Moštvi sta čez srečanje imeli nekaj polpriložnosti, katerih pa, predvsem iz protinapadov, nista vedeli konkretneje izpeljati. V prvem polčasu prisotni gledalci zadetkov niso videli.

Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, a s to razliko, da so tukaj gledalci videli dva zadetka. Za veselje gostov je najprej poskrbel Marcel Horvat v 83. minuti, že sicer pa je predhodni zadetek glavni sodnik Niko Mihelič razveljavil zaradi igre z roko.

Naslednji zadetek je padel v zadnjih sekundah srečanja in sicer v 94. minuti. Dosegel ga je Andrej Žugelj, a je sodniška trojka ob tem spregledala več kot očiten prepovedani položaj enega izmed gostujočih igralcev.

NK Hotiza – NK Polana 0:2 (0:0)

Nogometno igrišče Hotiza, gledalcev: 300, sodniki: Mihelič Niko (glavni sodnik), Šprah Robert (1. pomočnik), Mileta Lovro (2. pomočnik), delegat: Borošak Silvo
Zadetki: 83. minuta: Horvat Marcel, 0:1, 94. minuta: Andrej Žugelj, 0:2

Rezultati preostalih srečanj:

Črenšovci – Avtorajh Ljutomer 0:1 (0:0)
Grad – Odranci 0:1 (0:0)
Veržej – Tromejnik – Kuzma 2:2 (2:1)
Radgona – Turnišče 1:3 (0:0)