Ostalo

Dvig kakovosti narodnostnega šolstva: 50 tabličnih računalnikov prekmurskim dvojezičnim šolam

V sklopu projekta “Dvig kakovosti narodnostnega šolstva za madžarsko narodno skupnost v Sloveniji ter slovensko narodno skupnost na Madžarskem” je Pomurska samoupravna narodna skupnost prekmurskim dvojezičnim šolam predala informacijska in komunikacijska orodja -tablične računalnike.
V prostorih Dvojezične osnovne šole Genterovci je potekala svečana predaja tabličnih računalnikov prekmurskim dvojezičnim šolam, v sklopu t.i. tretjega izobraževalnega paketa. Nakup je bil sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, ki je nosilni posredniški organ pri omenjenem projektu.

Namen projekta, katerega skupna vrednost je 360 tisočakov, je omogočiti otrokom, ki obiskujejo izobraževalno vertikalo v madžarskem in slovenskem jeziku, kakovosten, strokovno in pedagoško usposobljen učiteljski kader ter dodatno podporo k učenju. S tem bodo tudi pripadnikom madžarske in slovenske manjšine in vsem otrokom zagotovljene boljše možnosti izobraževanja v madžarskem in slovenskem jeziku, dvig ozaveščenosti, vključevanja v okolje in dodatne možnosti pri zaposlitvi. Namen projekta nadalje je nadgradnja oz. razvijanje jezikovnih in strokovnih kompetenc strokovnega kadra vzgojno-izobraževalnih zavodov v Prekmurju in Porabju ter dodatno razširjanje izobraževalnega sistema v dvojezičnih vzgojno-izobraževalnih zavodih v Prekmurju in Porabju.

Skupno so prekmurske dvojezične šole bogatejše za kar 50 tabličnih računalnikov. Dvojezična osnovna šola (DOŠ) I Lendava jih je prejela 18, Dvojezična srednja šola Lendava 16, dvojezične osnovne šole Genterovci, Dobrovnik, Prosenjakovci in DOŠ II Lendava pa vsaka po štiri naprave. Prisotni ravnatelji omenjenih osnovnih šol so se na predaji strinjali, da bodo omenjeni tablični računalniki vsekakor obogatili učne ure v omenjenih šolah.

FOTO: PMSNS