Ostalo

Območje Občine Črenšovci: Sprovajalec z avtomobilom s tujci bežal pred policijo

Lendavski policisti so včerajšnje zgodnje jutro obravnavali tujce, ki so nezakonito, s pomočjo državljana Litve, vstopili v našo državo in sicer z osebnim avtomobilom, s katerim je upravljal že omenjeni Litovec. Ta znakov policistov za ustavljanje ni upošteval in začel se je filmski lov po območju Občine Črenšovci.
“Včeraj, malo pred 1. uro so se policisti PP Lendava na relaciji Hotiza  – Črenšovci vozili za osebnim avtomobilom romunskih registrskih številk, kateri na znake policistov ni zaustavil in je s svojo vožnjo ogrožal ostale cestne udeležence in osebe v vozilu. Izven naselja Črenšovci v smeri naselja Srednja Bistrica je z vozilom zapeljal na poljsko pot, nato pa izven te poti na njivo, kjer  je vozilo obstalo, iz vozila pa so zbežale osebe. Policisti so na kraju prijeli 11 tujcev (1 drž. Indije, 6 drž. Bangladeša in 4 drž. Pakistana), za katere je bilo ugotovljeno, da niso izpolnjevali pogojev za vstop v našo državo. Voznik vozila na kraju ni bil izsleden.

Z intenzivnim iskanjem pobeglega voznika je bil le-ta izsleden malo pred 7. uro v naselju Odranci, kjer mu je bila odvzeta prostost. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da se je državljan Litve najprej izkazal s ponarejenimi ukrajinskimi dokumenti in, da mu je pomagal neznani sostorilec. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in intenzivnim policijskim sodelovanjem je bil v Lendavi izsleden in prijet še drug državljan Litve. Oba sta v policijskem pridržanju in bosta jutri privedena pred preiskovalnega sodnika. Tujci so v postopku obravnave zaprosili za mednarodno zaščito,” je sporočila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Murska Sobota.