Sveže

Ne nasedajte: Spletni goljufi zlorabili (mobilni) izgled našega portala

Spletni goljufi so s pomočjo fotomontaže ukradli izgled našega portala. Slika daje videz, da gre za vsebine našega portala, goljufi pa so z neresnično informacijo prestrašili prebivalce Dolge vasi, natančneje romskega naselja v Dolgi vasi.
Spletni goljufi so se za svoje prevare tokrat prvič poslužili fotomontaže mašega spletnega portala in precej prestrašili prebivalce Dolge vasi, natančneje romskega naselja v Dolgi vasi. V uredništvu spletnega portala z zaskrbljenostjo spremljamo zlorabe izgledov spletnih portalov, v minulih mesecih so denimo goljufali tudi spletni medij 24ur.com. Romsko skupnost v Dolgi vasi bi želeli opozoriti, da takšnih informacij uradno v naše uredništvo nismo prejeli in, da naj ne nasedajo na deljenja slikovnega materiala po raznih komunikacijskih aplikacijah. 

Že v preteklosti so spletni goljufi za svoje prevare uporabljali obraze znanih voditeljev in novinarjev ter spletnih medijev. Poudarjamo, da je tista vsebina merodajna, ki se nahaja neposredno na našem spletnem portalu. Preverjajte predvsem, če je pošiljatelj navedel tudi spletni naslov in, če je enaka recimo pisava, naslovi, … Iz urediništva sporočamo, da gre za lažno informacijo in za zelo slabo fotomontažo.

Vsem prebivalcem romskega naselja se zahvaljujemo za opozorila, sporočamo pa še, da ni šlo za vdor ali hekerski napad, temveč za preprosto slabo fotomontažo.

Izgled, z nepravilnim tipom pisave, brez spletnega naslova in brez preostalega članka: