Sveže

Nafta 1903 tokrat zabeležila zmago in se vrnila na prestol prvenstvene lestvice

Drugoligaši so s srečanji minuli vikend zaključili drugo tretjino prvenstva. Lendavska Nafta 1903 se je včeraj pomenila proti ekipi Fužinarja na Ravnah na Koroškem ter se pod lendavske griče vrnila s tremi točkami. Včerajšnja zmaga je sicer dober obliž na rane po neuspešnem srečanju minulo nedeljo proti Gorici ter na pokalnem obračunu proti Rogaški minuli četrtek.
Minuli konec tedna so se na igrišča vrnili tudi drugoligaši, ki so v soboto in včeraj sklenili drugo tretjino prvenstva. Na Ravnah sta se za prve točke te pomladi pomerila Fužinar in Nafta 1903. Tako Ravenčani kot Lendavčani so namreč izgubili uvodno preizkušnjo po zimskem tekmovalnem premoru, Lendavčani pa so poraz doživeli še v pokalnem prvenstvu. S skupno sedmih gostovanj pri Fužinarju so se modro-beli doslej le enkrat vrnili z zmago, ki so jo dosegli avgusta, ko sta se nasprotnika srečala v Lendavi. Včerajšnja zmaga je tako bila druga.

Nafti 1903 je sicer včeraj na roko šlo tudi srečanje med Grosupeljčani in Beltinčani. Srečanje poprej so Grosupeljčani na domačem igrišču premagali Tabor, Beltinčani pa so se s tremi točkami vrnili z dolgega gostovanja v Tolminu ter se po porazu Nafte 1903 zavihteli na prvo mesto prvenstvene tabele. Tako je bilo teden dni. “Žal se nam danes ni izšlo. Nafta je upravičila vlogo favorita in se tako z zmago 4:0 povzpela na prvo mesto 2SNL lestvice. Mi že gledamo naprej k naslednjim tekmam, saj je pred nami še 10 krogov. Vsekakor ostajamo pri cilju, ki je obstanek v ligi,” so na kratko sporočili gostitelji.

Lendavčani so včerajšnje srečanje pričeli izjemno dobro in bili pripravljeni na vsako potezo domačih. Najuspešnejši del srečanja je bil prvi, saj so v slednjem dosegli kar tri zadetke. Prvi zadetek je padel že v 8. minuti, ko je bil uspešen hitri Toni Lun Bončina. Do naslednjega zadetka so prisotni gledalci, bilo jih je kakih 200, bili primorani počakati do 29. minute, ko je mrežo domačih zatresel Matic Paljk. Obramba domačih se je sicer precej dobro namučila z napadalci modro-belih, ki niso klonili.

Do konca prvega dela je padel še en zadetek. To je bilo v 34. minuti, ko je žogo domačemu vratarju za hrbet spravil Žan Bešir. Do konca prvega dela sta ekipi še nekajkrat poizkušali, a spremembe ni bilo. Se pa je slednja zgodila le 3 minute po pričetku drugega dela. Rahlo nezbranost domačih je uspešno izkoristil strelec prvega zadetka, Toni Lun Bončina in srečanje je bilo z omenjenim zadetkom (0:4) , s katerim se je Bončina zavihtel na sam vrh lestvice strelcev 2. SNL, tudi dokončno odločeno. Lendavčani so se pod domače griče vrnili s tremi točkami, skupno jih imajo sedaj 42. Prvi zasledovalci, Beltinci, jih imajo 40.

Fužinar SIJ Ravne Systems – Nafta 1903 0:4 (0:3)

Gledalcev 200, sodniki: Halilović Denis (glavni sodnik), Šašivarević Ermin (1. pomoč), Boškič Andrej (2. pomoč). Delegat: Anželj Damjan.
Strelci: Nafta 1903: 0:1 Toni Lun Bončina (8′), 0:2 Matic Paljk (30′), Žan Bešir (33′) in 0:4 Toni Lun Bončina (48′).