Ostalo

Nafta 1903 jutri proti osmouvrščenemu Fužinarju

Jutrišnja sobota je znova rezervirana za nogomet v lendavskem športnem parku. V oblačnem, najbrž tudi mokrem vremenu se bodo četrtouvrščeni Lendavčani pomerili proti ekipi Fužinarja, v 23. krogu druge državne lige.
Jutrišnje srečanje pod lendavskimi griči bi, ob morebitni zmagi domače ekipe, bil obliž na rano iz 22. kroga, ko je Nafta 1903 v gosteh kljub dobri igri izgubila srečanje proti ljubljanskemu AŠK Bravu. Takrat so namreč modro-beli lovili še eno zadnjih priložnosti za približanje vrhu lestvice. Glede na dejstvo, da Tabor in Bravo v nadaljevanju sezone še nista oddala točke, je praktično nemogoče, da bi Lendavčani v zadnjih osmih krogih nadoknadili kar 12 točk zaostanka.

Je pa res, da bo jutrišnje srečanje v Lendavi, kjer modro-beli praviloma ne izgubljajo točk, ali pa se to zgodi redko. Ekipi sta se sicer že pomerili, to je bilo v 8. krogu prvenstva, ko sta se ekipi na Mestnem stadionu v Ravnah na Koroškem razšli brez zadetkov. Z Ravenčani se v Lendavo vrača tudi Mihael Bukovec, ki je formalno sicer pomočnik trenerja, a Korošci ne skrivajo, da ekipo vodi prav dolgoletni član prejšnje različice Nafte, ki je svoje delovanje, spomnimo, takrat končala s stečajem.

Tako Nafta 1903 kakor gosti iz Raven na Koroškem ne bodo nastopili v popolni postavi. Pri Nafti 1903 bo zaradi bere rumenih kartonov srečanje le s klopi lahko spremljal Rok Pirtovšek, pri gostih pa bosta manjkala kar dva, to sta Dejan Kukić prav tako zaradi bere rumenih kartonov in Andraž Paradiž zaradi rdečega kartona, ki ga je v 22. krogu na srečanju proti ekipi Roltek iz Doba zaradi večih rumenih kartonov prejel tik pred koncem omenjenega srečanja, v 94. minuti. Bodo gosti jutri pokvarili razpoloženje Lendavčanov?

Glavni sodnik na jutrišnjem srečanju bo Denis Šabanagić, Kasapović Aleksandar bo 1. pomočnik in Povšnar Dejan 2. pomočnik, delegat na srečanju pa bo Silvester Tkalčič. Že sicer pa se bo jutri v 2. državni ligi skupno odvilo šest srečanj. 23. krog sta že včeraj z medsebojnim srečanjem odprli ekipi Kalcer Radomlje in Drava Dakinda Ptuj, v nedeljo pa bosta omenjeni krog z medsebojnim srečanjem zaključili ekipi Brd in CherryBox24 Tabor Sežana.

Vrhunci 22. kroga med AŠK Bravom in Nafto 1903